Închide

Guvernul și-a propus ca producția autohtonă de materiale de construcții să aibă o creștere de cel puțin 10%

Avatar
building, construction site, to build

Fotografie de 652234 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Prin noua schemă de ajutor, guvernul și-a propus ca producția autohtonă de materiale de construcții să aibă o creștere de cel puțin 10%, în paralel cu înființarea a peste 20.000 de locuri de muncă, după cum estimează ministrul Radu Oprea, potrivit Radio România Actualități.

Radu Oprea se așteaptă ca în viitor să se ajungă la ieftiniri la materialele de construcții după ce va începe să se deruleze schema de ajutor aprobată de executiv în această săptămână.

Radu Oprea:

Sigur că domeniul materialelor de construcții este cu atât mai important în această perioadă, pentru că avem foarte multe investiții și dorința noastră este să fie cât mai multe materiale de construire fabricate în România. Am vorbit împreună cu premierul și cu constructorii despre posibilitatea de a folosi materiale de construcție din România. Sigur că au fost foarte încântați, pentru că perspectiva aprovizionării din import pentru ei înseamnă și șase luni de zile întârziere la unele dintre materiale. Și atunci, cu cât producem mai mult în România, cu atât cu certitudine și prețurile vor fi mai mici, pentru că este mai mare oferta.

scroll to top