Închide

Henkel a reușit să se ridice la nivelul previziunilor datorită prețurilor mai mari și costurilor mai mici

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: < 1 minut

Henkel a reușit să se ridice la nivelul previziunilor (creșterii): anul trecut, vânzările similare au crescut cu 4,2% la 21,54 miliarde de euro și profitul operațional chiar și cu 10,2%, până la 2,56 miliarde, potrivit RetailDetail.

Raport mixt

Când și-a anunțat rezultatele trimestriale în noiembrie, Henkel și-a mărit previziunile, deoarece nu a avut probleme în a transfera costuri mai mari către consumatori. La + 4,2 %, creșterea organică a vânzărilor a fost într-adevăr la vârful intervalului așteptat atunci (+ 3,5 –  4,5 %). Divizia Tehnologii Adhesive a reprezentat + 3,2 %, chiar dacă vânzările au scăzut cu 4 % în termeni absoluți. Mărcile de consum au putut să adauge 6,1 % (din nou: cu 3,3 % în termeni absoluți, datorită efectelor cursului de schimb și a volumelor mai mici).

Henkel a investit recent în măsuri de eficiență, iar acestea au dat roade, a explicat CEO-ul Carsten Knobel. „Evoluții pozitive ale prețurilor de vânzare”, așa cum sunt numite în zilele noastre creșterile de preț, iar măsurile de eficientizare a lanțului de aprovizionare au contribuit, de asemenea, la creșterea profitului cu două cifre. Într-adevăr, marja EBIT a crescut cu până la 150 de puncte de bază, până la 11,9 %.

Pentru următorul exercițiu financiar 2024, creșterea organică a vânzărilor ar fi mai mică decât în ultimul exercițiu financiar (de la + 2,0 la  4,0 %), dar marja EBIT ar trebui să crească în continuare la peste 12 %. În „zonele cheie”, germanii se așteaptă la creșterea cererii, dar inflația ridicată și ratele dobânzilor ar putea fi o problemă.

scroll to top