Închide

Hermès înregistrează vânzări și profituri puternice în 2023

Avatar
a building that has a sign on the front of it

Fotografie de Olena Kamenetska pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Veniturile consolidate ale grupului Hermès s-au ridicat la 13,4 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 21% la cursuri de schimb constante și cu 16% la cursurile de schimb curente comparativ cu 2022, transmite Fashion United.

Venitul operațional recurent s-a ridicat la 5.650 milioane euro, în timp ce profitul net cota grupului a ajuns la 4.311 milioane euro, în creștere cu 28%.

În trimestrul IV, vânzările au ajuns la 3.364 milioane de euro, în creștere cu 18% la cursuri de schimb constante și cu 13% la cursuri de schimb curente.

Comentând rezultatele robuste, Axel Dumas, președintele executiv al Hermès, a declarat: „În 2023, Hermès și-a cultivat din nou singularitatea și a obținut o performanță remarcabilă în toate profesiile și în toate regiunile, față de o bază ridicată”.

Piețele Hermès raportează o creștere a vânzărilor cu 20%.
La sfârșitul lunii decembrie, a spus compania într-un comunicat, toate zonele geografice au înregistrat o performanță solidă, cu o creștere de aproximativ 20%. Vânzările au crescut cu 20% în magazinele grupului și cu 24% în activitățile en-gros, impulsionate de afacerile de turism cu amănuntul.

Compania a adăugat că Asia, excluzând Japonia, a crescut cu 19%. Un al doilea magazin a fost deschis în octombrie în Chengdu, capitala provinciei Sichuan, devenind cea de-a treizeci și treia adresă a casei în China continentală, după deschiderea unui magazin în Tianjin în iulie. În Coreea, magazinul de la Hotelul Shilla din Seul s-a redeschis în decembrie după lucrări de renovare și extindere. Japonia a crescut cu 26%. Magazinul Daimaru Sapporo de pe insula Hokkaido și magazinul Takashimaya din centrul Kyoto au fost inaugurate în octombrie și noiembrie, după renovare și extindere.

America a raportat o creștere de 21. După ce a fost renovat și extins, magazinul din Chicago a fost inaugurat la sfârșitul lunii octombrie, iar magazinul Bellagio s-a redeschis în Las Vegas în decembrie, în urma deschiderilor de magazine din Napoli pe Golful Mexic în februarie, Aspen în iunie și Los Angeles Topanga în Iulie.

Europa, cu excepția Franței, a crescut cu 20%, iar Franța a crescut cu 20%. În urma renovării, magazinul Crans-Montana din Elveția s-a redeschis în decembrie, după ce magazinul situat în centrul istoric al orașului Bordeaux în noiembrie și magazinul Viena din Austria în septembrie.

Vânzările Hermès cresc pe segmentele de produse

Pe segmentele de produse, sectorul de marochinărie a crescut cu 17%, sectorul de confecții și accesorii a crescut cu 28%, sectorul de mătase și textile cu 16%, sectorul de parfumuri și frumusețe cu 12%, iar sectorul de ceasuri a crescut cu 23%. Celelalte sectoare Hermès au înregistrat o creștere de 26%, care includ bijuterii și articole pentru casă.

La adunarea generală care va avea loc pe 30 aprilie 2024, consiliul de administrație al companiei intenționează să propună un dividend de 15 euro pe acțiune. Dividendele intermediare de 3,50 euro care vor fi plătite la 15 februarie 2024, vor fi deduse din dividendul aprobat de adunarea generală. În plus, a spus Hermès, un dividend excepțional de 10 euro pe acțiune va fi propus adunării generale.

scroll to top