Închide

Hidroelectrica a semnat contractul de consultanță pentru listarea la bursă

Avatar

Foto: newmoney.ro

Timp de citire: < 1 minut

Hidroelectrica a semnat cu STJ Advisors Group Limited un contract de prestări servicii de consultanță pentru listarea pe piața de capital de tip “Equity Advisor”. Contractul a fost atribuit de către Hidroelectrica în urma derulării unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei operatori economici, iar oferta câștigătoare are valoarea de 950.000 de euro, precizează un comunicat de presă al Hidroelectrica.

”Avem astăzi completă echipa de consultanți care să ne fie alături în faza de pregătire a procesului de listare la bursă a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consorțiu de listare în vederea derulării IPO-ului. Am propus acționarilor o strategie investițională actualizată care presupune realizarea de proiecte în valoare de 26 miliarde de lei până în anul 2030. Sumele obținute din IPO vor contribui cu siguranță la accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei, fiind una dintre sursele de finanțare esențiale ale investițiilor pe care Hidroelectrica dorește sa le inițieze în perioada următoare. Ne dorim ca Hidroelectrica să  fie pilonul central pe care sistemul energetic național să se sprijine în tranziția către o energie curată, așa cum este prevăzut în Pactul Ecologic European – Green Deal”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

”În ceea ce privește alegerea momentului oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica, acesta urmează să fie stabilit ulterior, astfel încât listarea să aducă  beneficii maxime acționarilor companiei”, adaugă acesta.

Cu toate acestea, listarea Hidroelectrica nu este posibilă anul acesta, din cauza efectelor COVID-19 asupra piețelor de capital, așa cum a declarat recent, pentru Profit.ro, Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica și fost secretar de stat în Ministerul Energiei, actualmente al Economiei.

scroll to top