Închide

H&M investește într-o nouă afacere și cumpără 50% din consumabilele sale din poliester reciclat

Avatar
Embroidery machine thread

Fotografie de Taylor Hunt pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

În încercarea de a revoluționa industria textilă fast fashion, H&M Group, în colaborare cu Vargas Holding, a dezvăluit Syre, o afacere revoluționară susținută de TPG Rise Climate. Obiectivul principal este de a extinde poliesterul reciclat și de a promova sustenabilitatea în sectorul textil, potrivit Fashion United.

Grupul H&M a investit o sumă substanțială de 600 de milioane USD pe parcursul a șapte ani printr-un acord de preluare cu Syre, asigurând o parte semnificativă din nevoile sale de poliester reciclat pe termen lung.

Syre apare ca o mișcare strategică a grupului H&M de a trece de la modelul convențional de reciclare a sticlei în material textil către o alternativă mai închisă. Compania are în vedere o transformare esențială în industrie, distanțându-se de utilizarea poliesterului virgin. Cu toate acestea, criticii își exprimă îngrijorarea cu privire la istoricul H&M, invocând necesitatea unei examinări amănunțite a practicilor sale existente în lanțul de aprovizionare de mediu și etic.

Daniel Ervér, CEO al H&M Group, a explicat aventura ca un pas crucial către integrarea circularității în modelul lor de afaceri.

Este necesară raportarea robustă

În timp ce H&M Group își evidențiază angajamentul față de sustenabilitatea materialelor, cu aspirațiile de a obține 50% materiale reciclate până în 2030, există un anumit scepticism în jurul impactului mai larg al companiei asupra mediului. În plus, criticii subliniază importanța raportării transparente și a unor mecanisme solide de responsabilitate pentru a asigura un progres real în practicile durabile.

Syre își propune să înființeze o fabrică de producție în Carolina de Nord, SUA, operațională până în 2024, cu planuri ulterioare de extindere globală. Asociația intenționează să furnizeze fire de poliester reciclat de calitate comparabilă cu poliesterul virgin, abordând preocupările legate de impactul asupra mediului. Cu toate acestea, se continuă controlul asupra modului în care H&M Group va gestiona și va atenua amprenta ecologică asociată cu extinderea masivă a producției.

În colaborare cu Vargas Holding și TPG Rise Climate, H&M Group se poziționează ca un jucător cheie în promovarea soluțiilor climatice și a inițiativelor de economie circulară. Cu toate acestea, atingerea obiectivelor sale ambițioase va necesita abordarea provocărilor și abordarea preocupărilor mai largi cu privire la practicile de durabilitate ale industriei modei. Succesul Syre va fi măsurat în mod inevitabil nu numai prin impactul său asupra mediului, ci și prin angajamentul Grupului H&M față de transparență, practici etice și abordarea problemelor critice ale industriei.

scroll to top