Închide

H&M își propune să recâștige consumatorii după scăderea vânzărilor

Avatar
H&m Coronavirus

Foto: ft.com

Timp de citire: 2 minute

H&M a înregistrat o scădere cu 2% a vânzărilor în ultimul trimestru. Cu toate acestea, noul CEO Daniel Ervér este mulțumit de creșterea profiturilor și a marjei brute. Până în 2024, gigantul modei plănuiește să reducă numărul magazinelor sale cu 60, potrivit RetailDetail.eu.

Scăderea costurilor

Primul trimestru al grupului H&M (1 decembrie – 29 februarie) s-a încheiat cu vânzări nete de 53,7 miliarde de coroane suedeze (4,67 miliarde de euro), în scădere cu 2%. Cu toate acestea, gigantul modei s-a dezvoltat în direcția corectă, potrivit noului CEO Daniel Ervér, care până acum s-a concentrat în principal pe profitabilitate.

Profitul brut a crescut cu 7% la 27,7 miliarde de coroane suedeze (2,4 miliarde de euro), corespunzând unei marje brute de 51,5%. Pe partea operațională, profiturile au crescut cu 186%, până la 2,07 miliarde de coroane suedeze (0,18 miliarde de euro), echivalentul unei creșteri de trei ori a marjei de profit la 3,9%.

Ervér se mândrește cu reducerea costurilor, în principal prin eficiența lanțului de aprovizionare. Deși grupul își aprovizionează în continuare majoritatea produselor din Orientul Îndepărtat, H&M dorește, de asemenea, să producă mai aproape de casă și investește în nearshoring. Cu toate acestea, grupul recunoaște că o parte din schimbare a venit firesc din cauza costurilor mai mici cu materiile prime și transportul față de anul trecut.

Investiție în magazine

Grupul H&M consideră că a sosit momentul să crească vânzările. Îmbunătățirea ofertei pentru clienți, experiența de cumpărături și lanțul de aprovizionare sunt acum priorități de top. De exemplu, retailerul vrea să-și scadă prețurile, în special în Statele Unite.

Jucătorul de fast fashion vrea să reinvestească și în magazinele sale fizice: 250 de magazine vor fi renovate în acest an. O atenție deosebită va fi acordată marilor orașe precum Londra și New York, „pentru a reconstrui credibilitatea” față de consumatori. În total, H&M plănuiește să deschidă în jur de 100 de magazine noi și să închidă în jur de 160 în acest an, ceea ce reprezintă o reducere netă de aproximativ 60 de magazine.

În același timp, H&M și-a publicat raportul de sustenabilitate pentru 2023. Anul trecut, emisiile sale de gaze cu efect de seră au scăzut cu 22%, în timp ce 85% din materialele folosite au fost reciclate sau durabile. Noua ambiție este de a utiliza 50% materiale reciclate până în 2030, față de 25% în prezent. Având în vedere acest lucru, grupul H&M a co-fondat Syre, care își propune să dezvolte reciclarea poliesterului. Scopul este de a închide bucla, trecând de la poliester virgin și rPET la o alternativă circulară.

scroll to top