Închide

H&M pierde teren în faţa rivalilor de la Inditex: vânzările suedezilor scad, ținta de profit e departe

Avatar
H&M fashion store in Osaka, Japan

Fotografie de Sei pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Al doilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, compania suedeză Hennes & Mauritz AB (H&M), a raportat vineri vânzări sub estimări în ultimul trimestru (perioada septembrie-noiembrie 2023), după ce suedezii au încercat să vizeze cu prioritate marjele de profit, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În perioada septembrie-noiembrie 2023, vânzările în monedă locală au scăzut cu 4%, faţă de un declin de 3% previzionat de analişti. Acesta este cel mai sever recul din ultimul an.

În coroane suedeze, vânzările au fost aproape neschimbate, la 62,6 miliarde de coroane suedeze (6,1 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau 63,2 miliarde de coroane suedeze.

Compania suedeză prioritizează profitabilitatea în locul vânzărilor, având ca obiectiv o marjă operaţională de 10% în 2024. În primele nouă luni din 2023 marja operaţională s-a situat la 5,9%.

H&M pierde teren în faţa rivalei Inditex, care a raportat miercuri o creştere de 15% a vânzărilor în monedă locală în perioada februarie – octombrie 2023.

În schimb, acţiunile H&M au avut o evoluţie mai bună decât cele ale Inditex, înregistrând un avans de aproximativ 56% la Bursa de la Stockholm, după ce reducerile de costuri şi-au arătat roadele. Totuși, compania încă are dificultăţi în a concura cu rapida expansiune de retailerilor online de îmbrăcăminte, cum ar fi SHEIN şi Temu.

scroll to top