Închide

H&M pleacă din Rusia: “Este imposibil, având în vedere situația actuală, să ne continuăm afacerile”

Avatar
H&M

Fotografie de Kishor pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a declarat luni că a decis să-și înceteze activitatea în Rusia, alăturându-se unei liste tot mai mari de companii care părăsesc complet țara, potrivit Reuters.

Compania și-a suspendat activitatea în Rusia la începutul lunii martie, după invazia Ucrainei de către Moscova. Rusia a fost a șasea cea mai mare piață a H&M, iar compania își creștea numărul de magazine acolo, reducând în același timp magazinele fizice pe multe alte piețe.

„După o analiză atentă, considerăm că este imposibil, având în vedere situația actuală, să ne continuăm afacerile în Rusia”, a declarat directorul executiv Helena Helmersson într-un comunicat.

Compania intenționează să redeschidă temporar magazinele fizice pentru o perioadă limitată de timp pentru a vinde stocurile rămase în Rusia.

Se preconizează că întreaga retragere va costa aproximativ 2 miliarde de coroane suedeze (191,3 milioane de dolari), dintre care aproximativ 1 miliard de coroane vor avea un impact asupra fluxului de numerar.

Suma totală va fi inclusă ca costuri unice în rezultatele trimestrului al treilea.

scroll to top