Închide

H&M raportează o creștere a profitului pe măsură ce cumpărătorii se întorc în magazine

Avatar
woman facing H&M store during daytime

Fotografie de Naganath Chiluveru pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Gigantul suedez de modă H&M Group a raportat o creștere puternică a profitului în prima jumătate a anului, deoarece sfârșitul blocajelor i-a făcut pe cumpărătorii globali să revină în magazine, transmite Fashion United.

Grupul, al cărui portofoliu de mărci include Cos, Weekday, Monki și Arket, a realizat un profit după impozitare de 3,9 miliarde de coroane suedeze SEK (aproximativ 365 de milioane de euro) în primele șase luni ale anului, în creștere față de doar 1,7 miliarde SEK cu un an mai devreme.

În al doilea trimestru, profitul după impozitare a fost de 3,68 miliarde SEK, comparativ cu 2,77 miliarde SEK cu un an mai devreme.

Creșterea profitului a survenit pe măsură ce vânzările nete ale grupului în prima jumătate a anului au crescut cu 20% (sau 15% în monedele locale) la 103,67 miliarde SEK.

Vânzările nete în trimestrul al doilea au fost de 54,5 miliarde SEK, reprezentând o creștere de 17% sau 12% în monedele locale. Excluzând Rusia, Belarus și Ucraina, vânzările au crescut cu 17% în monedele locale.

CEO-ul grupului, Helena Helmersson, a declarat că vânzările puternice au fost rezultatul colecțiilor bine primite, cu vânzări crescute la preț întreg și reduceri mai mici.

Ea a spus că rezultatele

„demonstrează încă o dată valoarea de a avea atât canale fizice, cât și canale digitale care se consolidează și se completează reciproc. Integrarea canalelor de vânzări este, așadar, în curs de desfășurare, în paralel cu inițiative continue – în special în domeniul tehnologiei, lanțului de aprovizionare și sustenabilității”.

Provocări la orizont

În ciuda rezultatelor solide, Helmersson a avertizat cu privire la multe provocări viitoare asociate cu inflația și întreruperea lanțului de aprovizionare.

Vânzările din luna iunie sunt de așteptat să scadă cu 6%, raportat de la un an la altul, în monedele locale, vânzările întrerupte în Rusia, Belarus și Ucraina reprezentând 5 puncte procentuale din scădere.

Dar grupul a adăugat că „cifra din iunie ar trebui văzută în lumina unei baze de comparație foarte puternice în iunie 2021, o creștere cu 24%, în timp ce iulie și august au crescut cu 6%”.

scroll to top