Închide

Hyundai a achiziționat 80% din acțiunile producătorului de roboți umanoizi Boston Dynamics

Avatar
Spot Feature 768x424

Foto: extremetech.com

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul sud-coreean Hyundai a anunțat achiziționarea a 80% din pachetul de acțiuni al producătorului de roboți umanoizi Boston Dynamics, pentru care a plătit 1.1 miliarde de dolari. Pe termen lung, constructorul intenționează să utilizeze tehnologia roboților inclusiv pentru mașini autonome.

În prima fază, tehnologia dezvoltată de Boston Dynamics va fi folosită pentru dezvoltarea de roboți logistici și de service pentru uzinele constructorului. Pe termen lung, planurile prevăd ca tehnologia să fie adaptată pentru a putea fi folosită inclusiv ca sisteme de asistență pentru viitoarele mașini autonome, anunță automarket.ro.

De altfel, Hyundai a prezentat anul trecut un concept pentru o mașină cu picioare flexibile capabilă să parcurgă orice suprafață de teren. Un astfel de vehicul este ideal pentru misiuni de salvare.

Boston Dynamics este o companie desprinsă din celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), deținută de Google înainte de a fi cumpărată de japonezii de la SoftBank. Cel mai nou produs al companiei este robotul umanoid Spot, care este capabil să patruleze în depozite în locul paznicilor umani.

 

scroll to top