Închide

IKEA investește 3 miliarde de euro în magazine noi și existente

Avatar
ikea, building, warehouse

Fotografie de mastrminda pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

IKEA vrea să inspire mai mult clienții în magazinele sale fizice. În același timp, magazinele sunt în curs de reorganizare având în vedere comerțul electronic și livrarea la domiciliu. O investiție sensibilă, spune operatorul Ingka Group, potrivit RetailDetail.eu.

Livrare rapida, costuri mai mici

În ciuda creșterii puternice a comerțului electronic, magazinele fizice rămân o parte esențială a modelului de afaceri al lanțului suedez de mobilă. Din septembrie anul trecut, compania a deschis deja 16 magazine noi, mici și mari, și sunt planificate mai multe: Ingka Group, cel mai mare operator de magazine IKEA, va investi peste trei miliarde de euro în magazine noi și existente până la sfârșitul anului viitor.

Pe lângă extinderea rețelei sale, retailerul își va reorganiza și magazinele existente pentru a oferi o experiență de cumpărături îmbunătățită și pentru a răspunde cererii crescute de livrare la domiciliu. IKEA menționează recent o remodelare a magazinului din Kuopio, Finlanda, unde timpul de livrare pentru comenzile online a fost redus la jumătate, în timp ce costurile au fost reduse cu 40%.

Rol dublu

În magazinele noi ale orașului, precum Stockholm și Toronto, retailerul păstrează în stoc aproximativ 2.000 de produse pentru livrare imediată, în timp ce articolele de mobilier mai mari sunt livrate acasă. La Londra, IKEA investește până la 1,2 miliarde de euro în magazinul său din Oxford Street, în servicii noi și într-un centru de distribuție din Dartford, din care întregul capital poate fi furnizat în 24 de ore.

„Magazinele noastre rămân unul dintre cele mai mari puncte forte ale noastre”, spune Tolga Öncü, care conduce operațiunile de retail la Ingka Group. „Vedem că multe dintre magazinele noastre joacă un rol dublu, oferind clienților noștri tot ce este mai bun din comerțul fizic și online.”

IKEA are un bun potențial pentru a se extinde chiar și pe piețele mature. În ultimii trei ani, Ingka a investit deja peste 2,1 miliarde de euro în magazine existente și noi de pe 32 de piețe.

scroll to top