Închide

IMM Invest PLUS continuă şi în 2023. Plafonul de garanţii va fi mai mare decât cel din 2022

Avatar
money, romanian leu, 200 leu

Fotografie de Septimiu pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Finanţelor continuă sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM şi în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS până la 31 decembrie 2023, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Plafonul total al garanţiilor creşte la 20,25 miliarde lei, de la 17,75 miliarde, cât a fost în 2022.

“Parteneriatul nostru cu mediul privat este unul real, iar adresarea promptă a nevoii de finanţare pe care micile companii o au în acest context marcat de incertitudini reprezintă una din priorităţile mandatului meu. Încurajez antreprenorii să aplice, programul fiind cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. În mod firesc, am adaptat actul normativ în baza căruia funcţionează acest program cu o serie de ajustări primite chiar de la beneficiari. Lucrăm în echipă şi vom traversa 2023 tot în echipă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Programele se derulează prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Bugetul schemei de ajutor de stat se va majora de la 1,930 miliarde de lei la peste 2,881 miliarde de lei, iar numărul maxim de beneficiari estimaţi creşte astfel de la 24.786 la 26.708.

Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanţii pentru împrumuturi şi granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum şi comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni, mai transmite sursa citată.

scroll to top