Închide

Impozit mai mic pe teren sau locuință dacă donezi sânge

Avatar
blood, blood donation, medical

Fotografie de michellegordon2 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Impozite mai mici pe imobilele deținute de un proprietar care este donator constant de sânge. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care persoanele care donează sânge, în mod constant, pot benefica de reduceri ale impozitelor datorate.

Legea a fost promulgată de președinte, însă decizia privind acordarea faclități este la latitudinea autorităților locale. Acestea pot acorda reduceri procentuale a impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire şi teren.

Reducerea poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referinţă, a întregului impozit pe clădiri şi pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic.

Reducerea se aplică diferenţei rezultate după scăderea bonificaţiei din impozitul datorat. Facilitatea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

scroll to top