Închide

În 2021, vânzările globale de cipuri au depășit pentru prima dată 500 de miliarde de dolari

Avatar
microchips, electronics, semiconductor

Fotografie de CristianIS pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Vânzările globale de semiconductori au depășit pentru prima dată jumătate de trilion de dolari, în timp ce companiile și-au mărit producția pentru a satisface cererea pe fondul penuriei de cipuri la nivel mondial, a declarat o asociație de top din industrie, potrivit CNBC.

În 2021, vânzările globale din industria semiconductoarelor au atins un record de 555,9 miliarde de dolari, în creștere cu 26,2% față de anul precedent, a anunțat luni Asociația Industriei Semiconductorilor (SIA) din SUA.

Industria a livrat anul trecut un record de 1,15 trilioane de unități semiconductoare.

„În 2021, pe fondul deficitului global de cipuri, companiile de semiconductori au crescut substanțial producția la niveluri fără precedent, pentru a răspunde cererii persistente ridicate, rezultând vânzări record de cipuri și unități livrate”, a declarat John Neuffer, președinte și CEO SIA. „Se estimează că cererea pentru producția de semiconductori va crește semnificativ în anii următori, pe măsură ce cipurile devin și mai puternic încorporate în tehnologiile esențiale de acum și din viitor.”

Criza globală a cipurilor a lovit industriile din toate domeniile, de la electronice de larg consum până la producătorii de automobile, iar companiile au devenit incapabile să facă față cererii și penuriei de produse.

De asemenea, a determinat guvernele și parlamentarii din întreaga lume să se străduiască să asigure aprovizionarea cu cipuri și să investească pentru a aduce producția de semiconductori mai aproape de casă.

Anul trecut, președintele american Joe Biden a alocat 50 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în domeniul semiconductorilor, ca parte a unui pachet de stimulare economică de 2 trilioane de dolari. Un proiect de lege cunoscut sub numele de Actul CHIPS pentru America își face, de asemenea, drum prin procesul legislativ și își propune să ofere stimulente pentru a permite cercetarea și dezvoltarea avansată și pentru a securiza lanțul de aprovizionare.

Luna aceasta, Comisia Europeană, componenta executivă a UE, a anunțat un nou Act european privind cipurile care va permite investiții publice și private suplimentare de 15 miliarde de euro (17,11 miliarde de dolari) până în 2030.

Vânzările de semiconductori în China au totalizat 192,5 miliarde de dolari în 2021, în creștere cu 27,1% față de anul precedent, eclipsând orice altă piață, a spus SIA.

China s-a concentrat pe stimularea industriei interne de cipuri în ultimii ani, pe fondul tensiunilor geopolitice cu Statele Unite. Beijingul a făcut din creșterea autosuficienței în semiconductori o prioritate, deși China rămâne puternic dependentă de tehnologia străină.

Piața din America a înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor, de 27,4% în 2021. Europa a avut o creștere de 27,3%.

scroll to top