Închide

În 2023, Exxon Mobil şi Chevron vor cheltui miliarde de dolari pentru proiecte petroliere

Avatar

Fotografie de Kevin West pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Cele mai mari două companii petroliere din SUA, Exxon Mobil şi Chevron, au prezentat planuri de a creşte anul viitor cheltuielile pentru proiectele energetice, pe fondul cererii şi preţurilor ridicate ale petrolului, transmite Reuters.

Deşi vor cheltui mai mult decât în acest an, va fi mai puţin de jumătate din suma de 84 de miliarde de dolari pe care au cheltuit-o în 2013, când preţurile petrolului erau tranzacţionate adesea la peste 100 de dolari pe baril, aşa cum a fost anul acesta.

Cele două grupuri dispund de fonduri mari, datorită preţurilor mari şi reducerilor de costuri anterioare şi au crescut drastic plăţile acţionarilor.

Accentul pe randamentul acţionarilor a dus la presiuni din partea Casei Albe. Administraţia Biden a criticat companiile petroliere pentru că nu şi-au crescut producţia de petrol pentru a ajuta la scăderea preţurilor pentru consumatori.

Totuşi, bugetele de anul viitor rămân în limitele stabilite de fiecare grup înainte de războiul din Ucraina.

Exxon a spus că va creşte investiţiile în proiecte anul viitor la 23 -25 de miliarde de dolari, de la 22 de miliarde de dolari estimaţi în acest an.

Chevron a declarat că intenţionează să cheltuie 17 miliarde de dolari, în creştere faţă de aproximativ 15 miliarde de dolari în acest an.

Creşterile includ noi fonduri pentru proiectele de reducere a emisiilor şi pentru a compensa impactul inflaţiei. Cheltuielile mai mari nu vor duce imediat la o producţie mai mare.

Exxon a spus că se aşteaptă ca producţia anul viitor să fie stabilă, la aproximativ 3,7 milioane de barili echivalent petrol pe zi (boed), în timp ce Chevron a prognozat o creştere anuală medie compusă mai mare de 3% până în 2026.

scroll to top