Închide

În an electoral, Rusia plănuiește o creștere cu 26% a cheltuielilor bugetare

Avatar
the flagpole, russia, state flag

Fotografie de IGORN pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Rusia intenţionează să îşi majoreze cheltuielile bugetare cu 25,8% anul viitor, la 36.600 miliarde de ruble (383 miliarde de dolari), a anunţat vineri premierul Mikhail Mishustin, transmite Reuters.

Moscova şi-a majorat semnificativ cheltuielile din domeniul apărării, în urma invadării Ucrainei, iar cheltuielile sociale ar urma de asemenea să crească, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din martie.

Cheltuielile bugetare planificate pentru anul viitor sunt echivalentul a aproximativ 20,4% din PIB.

Planurile pentru 2024 prevăd un deficit bugetar redus, în timp ce veniturile sunt estimate la 35.000 miliarde de ruble, a anunţat Mishustin la reuniunea guvernamentală televizată.

Guvernul discută planurile bugetare pentru următorii trei ani.

Bloomberg anunţa vineri că Rusia intenţionează în 2024 să îşi majoreze masiv cheltuielile din domeniul apărării, acestea urmând să ajungă la 6% din PIB, de la 3,9% din PIB în 2023 şi 2,7% din PIB în 2021.

Moscova şi-a dublat obiectivul pentru cheltuielile din domeniul apărării în 2023 la peste 100 miliarde de dolari, anunţa Reuters în august, în urma sporirii costurilor războiului din Ucraina.

Creşterea costurilor cu războiul sprijină redresarea modestă a economiei ruse în acest an, în urma producţie industriale mai ridicate, dar conflictul a afectat deja finanţele publice, ducând la un deficit de aproximativ 24 miliarde de dolari, pe fondul scăderii veniturilor din exporturi.

scroll to top