Închide

În ciuda majorărilor salariale, se anunță o toamnă sindicală fierbinte. Protestele stau să înceapă

Avatar
Proteste Fnsa

Sursa foto: Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA.

Timp de citire: < 1 minut

Sindicatele pregătesc proteste de stradă față de măsurile fiscale ale Guvernului, a anunțat la RFI Petru Dandea, secretar general la Cartel Alfa. El spune că majorarea salariului minim brut pe economie cu 300 de lei este insuficientă, după ce Executivul a decis o creștere de la 3.000 la 3.300 de lei.

Salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea, motiv pentru care Guvernul a scos de pe ordinea de zi Ordonanța ce viza categoriile respective.

Petru Dandea a spus ce înseamnă majorarea salariului minim brut pe economie:

”Această sumă de 300 de lei care se adaugă la salariul minim brut pe economie reprezintă practic undeva în jur de 180 de lei. Nu este o sumă mare, din punctul nostru de vedere, mai ales că după criza energetică s-a produs un șoc inflaționist, care a erodat puternic veniturile pensionarilor și salariaților. Credem noi că ar fi fost necesară o sumă mai mare, ca să acoperim măcar la un nivel simțitor această scădere a puterii de cumpărare”.

Petru Dandea spune că sindicatele ar putea organiza în octombrie proteste de stradă față de măsurile fiscale:

”O să le vedeți în curând. Noi ne aflăm în discuții în prezent și cu celelalte confederații sindicale. Federațiile noastre deja, principalele federații din sectorul public, dar și federații din zona economiei private pregătesc măsuri de protest în stradă. Nemulțumirea este generală și noi sperăm ca aceste măsuri de protest să sensibilizeze clasa politică (…). În octombrie, cu siguranță”,

anunță Dandea conform B1 TV.

scroll to top