Închide

În ciuda renunțării la produsele Yeezy, Adidas obține rezultate mai bune decât se aștepta

Avatar
green adidas yeezy boost 350 v 2

Fotografie de Diego Jaramillo pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Fără Yeezy, Adidas obține un profit net în scădere. Veniturile au scăzut, de asemenea, cu peste 6% în al treilea trimestru. Cu toate acestea, rezultatele sunt mai bune decât se aștepta retailerul sportiv, potrivit Retail Detail.

Profitul net al Adidas a scăzut cu o cincime în ultimul trimestru. Profitul a fost de 280 de milioane de euro, deși, excluzând impactul despărțirii de rapperul Ye (fost Kanye West), acesta a crescut spectaculos de la 66 de milioane de euro la 270 de milioane de euro. Chiar dacă Adidas a vândut totuși anul acesta pantofi din colecția anulată în valoare de 750 de milioane de euro, aceasta rămâne o groapă de bani. Anul acesta nu vor mai exista vânzări de lichidare, ceea ce înseamnă că grupul ar putea fi nevoit să renunțe la încă 300 de milioane de euro.

În total, vânzările au scăzut cu 6,4%, la 6 miliarde de euro, deși, excluzând efectele valutare, acestea au crescut cu 1%. Adidas a vândut mai mult în toate regiunile, cu excepția Americii de Nord.

“Mai bine decât ne așteptam”, a declarat directorul general Bjørn Gulden. “Vedem că interesul pentru marca și produsele noastre crește pe toate piețele și ne confruntăm acum cu un interes vizibil mai mare din partea retailerilor. Nivelul propriilor noastre stocuri a scăzut cu 23%, ceea ce este chiar puțin mai mult decât am planificat. Știm, desigur, că performanța noastră actuală nu este suficient de bună, dar am spus de la început că avem nevoie de timp pentru a construi acest brand fantastic”, a adăugat el.

Pentru întregul an, Adidas preconizează acum o ușoară scădere a vânzărilor la un curs de schimb constant și o pierdere operațională de 100 de milioane de euro. La începutul anului, brandul încă se temea de o pierdere de aproape 10% din vânzări și de o pierdere operațională de 700 de milioane de euro, așa că orice îmbunătățire este un câștig.

scroll to top