Închide

Încă o companie aeriană intră în grevă. Ce aeroporturi din Europa vor fi afectate?

Avatar
airplane, plane, lufthansa

Fotografie de mathewbrowne pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Personalul de la sol al Deutsche Lufthansa va organiza miercuri o grevă de o zi, cu scopul de a solicita o creștere salarială de 9,5%, alimentând întreruperea călătoriilor în timpul sezonului aglomerat de călătorii de vară, potrivit Reuters.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi de ore în marile aeroporturi, frustrând turiştii dornici să călătorească după restricțiile legate de COVID-19.

Retragerea personalului de la unitățile terestre ale Lufthansa de miercuri va duce la anulări și întârzieri suplimentare, a spus sindicatul Verdi, deoarece include lucrători cu locuri de muncă cheie, cum ar fi întreținerea aeronavelor și mutarea aeronavelor departe de porțile de îmbarcare, astfel încât acestea să poată merge pe pistă pentru decolare.

Greva va afecta aeroporturile germane, inclusiv Frankfurt, Duesseldorf și Berlin, și se va desfășura miercuri de la 3.45 a.m. (0145 GMT) până la ora 6 a.m. (04.00 GMT) joi.

Verdi a cerut luna trecută o creștere a salariului cu 9,5%, sau cu cel puțin 350 de euro (368 de dolari) mai mult pe lună timp de 12 luni, pentru aproximativ 20.000 de lucrători despre care spune că sunt afectați de inflație și au fost suprasolicitați din cauza lipsei de personal în aeroporturi.

Lufthansa a oferit o creștere de 150 de euro pe lună pentru restul acestui an și încă 100 de euro în plus de la începutul lui 2023, plus o creștere de 2% de la jumătatea lui 2023, în funcție de rezultatele financiare ale companiei.

Verdi a respins oferta, declarând că este insuficientă pentru a compensa creșterea inflației, care a atins 8,2% în Germania în iunie.

Muncitorii „au nevoie urgent de mai mulți bani și au nevoie de ajutor – pentru ei și pentru pasageri”, a spus adjunctul șefului Verdi, Christine Behle, în declarația de luni.

Verdi și Lufthansa au purtat până acum două runde de negocieri salariale. O a treia este programată pentru 3 și 4 august.

scroll to top