Închide

Începând din august, mașinile mai vechi de 15 ani pot fi casate. Care este singura condiție?

Avatar
man, portrait, fashion

Fotografie de Bessi pe Pixabay

Timp de citire: 1 minut

În România sunt peste 4,3 milioane de maşini mai vechi de 15 ani. Din luna august, proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani pot primi 3.000 de lei dacă le casează. Unii dintre activiştii de mediu sunt de părere că programul nu va avea succes din cauza faptului că suma dată la schimb este prea mică. Potrivit TVR, singura condiţie impusă beneficiarilor este ca timp de 3 ani să nu îşi cumpere o maşină la fel de veche.

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu a anunţat că, din luna august, proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani, cu normă de poluare Euro 3, vor putea primi 3.000 de lei dacă le vor casa.

Programul a rezultat în urma asumării României, prin PNRR, că până în 2036 va casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Pentru a putea beneficia de cei 3.000 lei, proprietarii maşinilor casate sunt condiţionaţi de un singur lucru: pe o perioadă de 3 ani nu au voie să îşi cumpere o maşină la fel de veche.

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Laurenţiu Neculaescu:

Cetăţeanul se duce la primărie, declară maşina respectivă, se duce la casare, o casează, cu bonul de la casare se duce înapoi la primărie şi primăria face aplicaţia către Administraţia Fondului pentru Mediu.

Unii dintre activiştii de mediu sunt de părere că programul nu va avea succes din cauza faptului că suma dată la schimb este prea mică.

La finalul anului trecut, parcul auto naţional avea 7,6 milioane de autoturisme, dintre care 2,1 milioane erau mai vechi de 20 de ani, 2,2 milioane aveau între 16 și 20 de ani și aproape 1,8 milioane aveau între 11 și 15 ani.

scroll to top