Închide

Incredibil, dar adevărat! Plajă cu apă turcoaz și prețuri decente pe litoralul românesc

Avatar
ocean, sea, seaside

Fotografie de WelshPixie pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Plajă cu apă turcoaz în România! Nu trebuie să mergi în țări exotice pentru a te bucura de o asemenea frumusețe. Acest „colț de rai” se află în județul Constanța, însă puțini oameni ajung acolo.

Apa Mării Negre a devenit turcoaz în zona Costinești-23 August, unde malul este mai abrupt. Așadar, cei care ajung acolo pot admira peisaje de vis. Drept urmare, nu mai este nevoie să meargă în Grecia sau în alte țări exotice pentru a vedea ape turcoaz. În plus, specialiștii au și o explicație pentru acest fenomen uimitor de la malul Mării Negre: se pare că dezvoltarea excesivă a algelor a dus la apariția acestui fenomen în apropierea țărmului din stațiunea Costinești.

„Este vorba despre multiplicarea unei alge. Aceste alge sunt foarte importante, pentru că rețin carbon. Carbonul în exces din aer se dizolvă în mare și formează acid carbonic. Acum, cu aceste construcții desfășurate în ultima vreme, există și mai mult calciu. Astfel, se creează premisele ca aceste alge să se dezvolte”,

a explicat Adrian Bilbă, biolog, conform Antena 3.

Marea turcoaz va putea fi admirată și în următoarea perioadă. Așadar, turiștii care ajung în zona Costinești-23 August se pot bucura de o plimbare pe plajă și de priveliștea acestui fenomen rar în România.

Marea cu ape turcoaz a fost observată și pe plaja sălbatică Tuzla în 2023. Plaja Tuzla este o destinație favorită pentru românii care doresc să petreacă o vacanță pe litoralul românesc, dar cu buget redus. Această plajă are un farmec aparte. Anul trecut, apa avea acolo o culoare verde-albăstruie, asemănătoare cu cea din Maldive, conform infoghidromania.ro.

Prețurile la Tuzla sunt destul de mici. O noapte de cazare la pensiunile din zonă costă între 150 și 300 de lei.

„Sunt bineveniți absolut toți turiștii. Cazările sunt pregătite pentru ei. Toate camerele sunt curate, pregătite cu tot ce e necesar”,

spune Mariana Cheosea, proprietar de pensiune, citată de Observator News.

scroll to top