Închide

India | Fructul dragonului își schimbă numele în statul natal al premierului. Care e motivul?

Avatar
dragon fruit, cambodia, fruit

Fotografie de Simon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Guvernul din Gujarat, statul natal al premierului indian Narendra Modi, a decis să schimbe numele fructului dragonului, deoarece consideră că este asociat cu China, decizie care a atras batjocura opoziției, scrie Reuters.

India și China sunt în prezent implicate într-o confruntare militară la frontiera comună din Himalaya, New Delhi interzicând aplicațiile din China și limitând importurile, ca răspuns la uciderea de către chinezi a 20 de militari din trupele indiene în iunie 2020.

„Guvernul din Gujarat a decis că denumirea de fructul dragonului nu este adecvată și este asociată cu China. Forma fructului amintește de un lotus și, prin urmare, i-am dat un nou nume sanscrit, kamalam. Nu există nimic politic în asta”, a declarat marți presei ministrul șef din Gujarat, Vijay Rupani.

Lotusul, sau kamal, cum se numește în hindi, este simbolul Partidului Bharatiya Janata (BJP) al lui Modi. Fructul va fi de acum înainte cunoscut sub numele de kamalam în stat, a spus Rupani, care este membru BJP.

Schimbarea vine la câteva luni după ce Modi a lăudat fermierii într-o emisiune radio pentru cultivarea fructelor dragonului în regiunea aridă Kutch din Gujarat.

„După emisiune, fermierii m-au abordat și mi-au sugerat schimbarea numelui fructului dragonului în kamalam”, a declarat pentru Reuters Vinod Chavda, deputatul BJP din Kutch.

„Sunt fericit că statul a acceptat propunerea.”

Numai în Kutch există peste 200 de fermieri care cultivă fructe peste 1.500 de acri de fructul dragonului, potrivit lui Haresh Thakkar, un fermier din regiune.

„Numele indian al fructului ne va aduce mai multă fericire. Considerăm că nivelul de acceptare al fructului va crește, de asemenea, dacă este văzut ca un fruct indian”, a spus Thakkar, care cultivă fructul dragonului de cinci ani.

Fructul este cultivat și în statul vecin Maharashtra și în nord-estul Indiei. Nu există indicii că guvernele locale planifică la rândul lor o schimbare de nume.

Congresul opoziției a numit schimbarea numelui un artificiu.

“Guvernul nu are realizări demne de arătat și încearcă să distragă atenția de la problemele reale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Congresului din Gujarat, Manish Doshi.

scroll to top