Închide

Îngrijorați de scurgerea de informații, Apple le interzice angajaților utilizarea ChatGPT

Avatar
Chatgpt

Foto: https://www.ilgazzettino.it/

Timp de citire: < 1 minut

Îngrijorat de posibilitatea scurgerilor de informaţii confidenţiale, gigantul american Apple le-a interzis propriilor angajaţi să mai folosească ChatGPT la lucru.

Apple se adaugă unui număr din ce în ce mai mare de companii care le interzic angajaţilor proprii să mai folosească pe dispozitivele de lucru ChatGPT sau alte instrumente similare, susţin sursele citate de The Wall Street Journal.

Compania americană, care are o adevărată cultură a protejării secretelor legate de tehnologiile pe care le dezvoltă şi direcţiile de business pe care le adoptă, este îngrijorată de posibilitatea scurgerilor de informaţii.

Este cunoscut faptul că tot ce scriu utilizatorii în discuţiile cu boţi precum ChatGPT este salvat de producători şi folosit mai departe pentru antrenarea şi îmbogăţirea bazei de cunoştinţe a AI-ului.

La fel de cunoscut este şi un caz concret, cel al angajaţilor Samsung, care au oferit ChatGPT date financiare confidenţiale. Între timp, Samsung a blocat şi el accesul propriilor angajaţi la boţi bazaţi pe inteligenţă artificială.

OpenAI se apără în astfel de cazuri spunând că a adăugat opţiunea dezactivării istoricului pentru chat-uri, însă nu toată lumea are încredere în promisiunile companiei finanţate masiv de Microsoft.

Dincolo de ChatGPT, Apple le-a cerut propriilor angajaţi să nu folosească nici instrumentul de automatizare a scrierii de cod Copilot, implementat de Github, care este deţinut de Microsoft.

Apple este aşteptată să-şi dezvolte propriile soluţii de AI, pe care să le implementeze pe iPhone şi celelalte produse. Compania americană, rămasă una dintre puţinele care nu au anunţat deja planuri în această direcţie, va organiza în mai puţin de o lună evenimentul WWDC 2023, unde sunt aşteptate noutăţi inclusiv legate de AI.

scroll to top