Închide

Instagram și Facebook vor avea variante fără publicitate în Europa. Cât vor costa noile abonamente?

Avatar
instagram, ig, smartphone

Fotografie de solenfeyissa pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Meta Platforms a anunțat luni că va oferi utilizatorilor din Europa un plan de abonament pentru a utiliza Facebook și Instagram fără reclame, pentru a se conforma reglementărilor Uniunii Europene, scrie Reuters.

Abonamentele lunare pentru utilizatorii din UE, Spațiul Economic European și Elveția, vor costa 9,99 euro pentru utilizatorii web, în timp ce utilizatorii iOS și Android vor trebui să scoată din buzunar 12,99 euro pe lună.

Reglementările UE amenință să limiteze capacitatea Meta de a personaliza reclamele pentru utilizatori fără consimțământul acestora și să afecteze principala sa sursă de venituri.

Cea mai populară rețea de socializare din lume a fost supusă unor presiuni antitrust în UE, notează G4Media. În iulie, a pierdut lupta împotriva unui ordin german de restricționare a datelor, deoarece instanța supremă din Europa a susținut puterea autorității germane de supraveghere antitrust de a investiga, de asemenea, încălcările de confidențialitate.

Oferirea posibilității de a alege între un accesul gratuit, cu publicitate, și un abonament cu plată fără reclame ar putea determina utilizatorii să opteze pentru primul, ajutând Meta să se conformeze reglementărilor fără a-și afecta activitatea publicitară.

Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro la începutul acestui an de către comisarul irlandez pentru confidențialitatea datelor și i s-a spus că nu poate folosi așa-numitul „contract” ca bază legală pentru a trimite utilizatorilor reclame bazate pe activitatea lor online.

Ulterior, compania a declarat că intenționează să le ceară consimțământul utilizatorilor din UE înainte de a permite întreprinderilor să direcționeze reclamele, pentru a răspunde cerințelor de reglementare în evoluție din regiune.

scroll to top