Închide

Instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe. Fiecare familie va primi 20.000 de lei

Avatar
solar panels, heating, renewable energy

Fotografie de PhotoMIX-Company pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, miercuri seară, că în luna decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe, iar fiecare familie care va dori să instaleze va primi 20.000 de lei.

Tánczos Barna a declarat, miercuri, la Digi 24, că se caută soluţii ca bugetul pentru proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe să fie suplimentat.

“În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm  soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, este sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captivi persoanele care depun proiectele la o singură firmă. Începem în decembrie. E foarte important să putem suplimenta bugetul pentru că prevăd un interes deosebit de mare pentru acest program”,

a explicat ministrul Mediului. El a completat că cine vrea să extindă capacitatea sistemului instalat trebuie să plătească diferenţa.

“Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilo-wati, plăteşte din buzunar diferenţa”,

a transmis Tánczos Barna.

scroll to top