Închide

Ministrul de Interne: Integrarea în spaţiul Schengen şi cu frontierele rutiere este un obiectiv fezabil până la sfârşitul anului

Avatar
431477980 956589512498406 3921945121367065339 N

Sursă foto: Pagina de Facebook a lui Cătălin Predoiu https://www.facebook.com/catalin.predoiu

Timp de citire: < 1 minut

Integrarea în spaţiul Schengen şi cu frontierele rutiere este un obiectiv fezabil până la sfârşitul anului, susţine ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. El mai spune că partea română a încheiat deja pregătirile pentru aderarea cu frontierele aeriene şi maritime, aprobată de Consiliul Uniunii Europene şi programată pentru sfârşitul acestei luni, potrivit Radio România Actualități.

Cătălin Predoiu:

Avem permanent contact cu Ministerul Afacerilor Interne din Austria. Am avut personal discuţii cu ministrul Karner îndelung în acest an, de trei ori până acum, cea mai recentă a fost săptămâna trecută, la Viena. Relaţia este foarte bună, cooperăm foarte bine; protecţia frontierelor, combaterea migraţie ilegale, combaterea criminalităţii transfrontaliere. Am propus ministrului Karner să extindem colaborarea noastră dincolo de subiectul Schengen şi să avem o platformă de cooperare poliţienească internaţională foarte solidă cu Austria. Ne interesează foarte mult combaterea traficului de droguri şi a traficului de persoane.

De mâine într-o săptămână, cetăţenii români şi bulgari vor putea călători în statele membre Schengen, fără controale de frontieră în aeroporturi şi porturi. Potrivit redactorului RRA Alexandru Lancuzov, 70% dintre românii care călătoresc cu avionul în străinătate au ca destinaţie ţări din spaţiul europeran de liberă circulaţie.

scroll to top