Închide

Interbrand – Best Global Brands 2021 | Care este cel mai valoros brand auto anul acesta?

Avatar
toyota, auto, vehicle

Fotografie de Fynnarium pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În topul Interbrand – Best Global Brands 2021, publicat recent, Toyota ocupă locul 1 în topul celor mai puternice dranduri auto. Podiumul este completat de Mercedes-Benz și BMW, potrivit Automarket.

Toyota a fost și în 2020 cel mai valoros brand auto în clasamentul Interbrand. Anul acesta, valoarea estimată a constructorului japonez de automobile este de 54.1 miliarde de dolari, o creștere de 5% comparativ cu anul trecut.

La general, Toyota se poziționează pe poziția a 7-a, în urma unor giganți precum Apple, Amazon, Microsoft, Google, Samsung și Coca Cola.

Podiumul celor mai valoroase branduri auto este completat Mercedes-Benz (locul 8 la general) și BMW (locul 12 la general). Mercedes-Benz are o valoare estimată de 50.8 miliarde de dolari, o creștere de 3% față de 2020, în timp ce BMW este cotat la 41.6 miliarde de dolari, o creștere de 5% față de anul trecut.

Tesla ocupă locul 4 în acest clasament și locul 14 la general, cu o valoare estimată la 36.2 miliarde de dolari.

Topul celor mai valoroase branduri auto este completat de: Honda, Hyundai, Audi, Volkswagen, Ford, Porsche, Nissan, Ferrari, Kia, Mini și Land Rover.

scroll to top