Închide

Intermarché achiziționează toate cele 87 de puncte de vânzare Carrefour Market în Belgia

Avatar
Pictures A Propos Hero

Foto: carrefourmarket-groupemestdagh.be

Timp de citire: < 1 minut

Distribuitorul francez Intermarché achiziționează toate cele 87 de puncte de vânzare Carrefour Market care aparțin celui mai mare francizor belgian Carrefour, Mestdagh. Împreună, au peste 160 de supermarketuri în Belgia, majoritatea în sudul francofon, potrivit RetaulDetail.eu.

În decembrie anul trecut, grupul Mestdagh anunțase deja că își va încheia parteneriatul exclusiv cu Carrefour din 2023. Grupul este principalul francizor al Carrefour în Belgia, cu 87 de magazine, dar se confruntă de ani de zile cu dificultăți financiare și organizatorice.

Cu toate acestea, achiziția de către Intermarché este o surpriză: grupul francez de supermarketuri este deja activ în regiunea Valona cu 78 de supermarketuri. Ca atare, rămâne de văzut dacă Intermarché va ține deschise toate magazinele Mestdagh: este posibil ca pe alocuri să existe canibalizare. Carrefour Mestdagh are și o serie de supermarketuri în Bruxelles și Flandra, unde Intermarché nu a fost prezent până acum.

Într-un comunicat de presă, compania își explică decizia:

„Familia Mestdagh a luat decizia de a accepta o ofertă de preluare pentru acțiunile SA Mestdagh emisă de Groupement Les Mousquetaires pentru marca Intermarché. Această tranzacție va crea un jucător important de retail în Belgia. Cu 87 de supermarketuri pentru Mestdagh și 78 de magazine pentru Intermarché Belgium, noua entitate va avea o acoperire ideală a teritoriului său și va oferi consumatorilor puterea combinată a celor două grupuri.”

„Obiectivul ambelor companii este de a combina valorile comune, caracterul familial și standardele de calitate pentru a consolida poziția Intermarché în Belgia și pentru a asigura sustenabilitatea și creșterea magazinelor Mestdagh”, adaugă compania.

Sub rezerva aprobării de către autoritățile de concurență, preluarea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

scroll to top