Închide

Invazie în Ucraina | Bursele se prăbușesc. 103 miliarde de euro, șterse la prima oră în India

Avatar
Depresiune Recesiune Economic[ Bursa Asia

Foto: genfkd.com

Timp de citire: 2 minute

Indicii bursieri ai Indiei Sensex și Nifty 50 au scăzut cu aproximativ 3,5% la începutul schimburilor de joi, la vestea că Rusia a declarat război Ucrainei. În plus, piețele indiene sunt cele mai afectate dintre piețele de acțiuni din Asia, anunță la prima oră Business Insider.

În timp ce Rusia a anunțat o operațiune militară în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin spune că nu își propune să ocupe Ucraina.  Dar piețele asiatice pică una câte una. Bursa indiană s-a prăbușit joi dimineață, când președintele rus Vladimir Putin și-a dat acordul pentru o operațiune militară în Ucraina. Imediat după anunț, au fost raportate explozii mari în capitala ucraineană Kiev și în alte orașe mari așe țării. Invazia este una generalizată.

De asemenea, sancțiunile impuse Rusiei de SUA și alte țări occidentale nu l-au împiedicat pe Putin să anunțe un război. Războiul dintre Rusia și Ucraina este un conflict în derulare și prelungit, care a început în februarie 2014 din cauza unor probleme geopolitice, iar situația a devenit acum periculoasă.

Prețurile petrolului, care au crescut constant în ultimele săptămâni din cauza conflictului Rusia-Ucraina, au depășit pragul de 100 de dolari pe baril de teama că sancțiunile ar putea afecta exportul de țiței al Rusiei. 

De fapt, capitalizarea bursieră a companiilor listate la bursă a fost redusă cu 103 miliarde USD în prima oră de tranzacționare doar în India.

Piețele asiatice își schimbă de la minut la minut procentele pe 24 februarie. Iat[ evoluția lor la ora 8.28 azi-dimineață, ora României:

Sensex -3,46%

Hang Seng (Hong Kong) -3,11%

Australia -3,02%

Nikkei 225 (Japonia) -2,33%

Taiwan -2,08%

Indicele compozit Shanghai SE -0,89%

Vestea unui război în toată regula a lovit grav piețele de acțiuni care erai deja afectate din motive precum așteptările de scădere a ratelor dobânzilor, prețurile ridicate ale combustibililor și creșterea inflației.

Vă vom ține la curent cu evoluțiile bursiere din lume pe parcursul întregii zile. Bursele europene deschid curând ședințele de tranzacționare, iar situația lor poate fi critică.

scroll to top