Închide

#InvestimÎnRomânia: Investiție de 300.000 de euro în producția de mănuși de unică folosință

Avatar
doctor, surgeon, glove

Fotografie de ymkaaaaaa pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

O companie din Iași investește 300.000 de euro în prima linie de producție pentru mănuși de unică folosință din polietilenă din România. Investiția va genera și șapte noi locuri de muncă și vizează o producție de 10 milioane de produse până la finalul anului, anunță Știrea de Iași.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat! 

Producătorul de pungi de vid (vacuum) cu barieră, specifice pentru aparatele de vidat, Barrier Vacuum Bags din Iași, a anunțat lansarea primei linii noi de producție de ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. Compania vizează până la finalul anului o producție de 10 milioane de astfel de produse.

Investiția în noua linie de producție se ridică la aproximativ 300.000 de euro și include o linie de extrudare pentru folie, o linie automată de producție pentru mănuși de unică folosință din polietilenă (inclusiv din polietilenă biodegradabilă PLA), ambalaje pentru măști, dar și o linie de reciclare și regranulare a deșeului tehnologic rezultat din procesare și o linie de producție de pungi termo cu barieră.

Potrivit investitorului, linia de producție a mănușilor de unică folosință din polietilenă este singura de acest fel din România.

„Ne dorim să extindem operațiunile și, prin noua linie de producție, să punem pe piața din România și nu numai produsele care acum se află la mare căutare. Am sesizat că în piață este o creștere mare a cererii pentru ambalaje destinate segmentului de food și farmaceutice. Tocmai de aceea, considerăm ca fiind necesară lansarea unei astfel de linii de producție: ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. În această perioadă, pentru noi, printre produsele solicitate se află și ambalajele pentru vacuum care asigură păstrarea în condiții de siguranță din punct de vedere microbiologic a alimentelor”,

a declarat Marius Veleșcu, fondator și CEO Barrier Vacuum Bags.

Compania are în prezent 15 angajați, iar noua activitate va genera încă șapte locuri de muncă.

După lansare, compania din Iași estimează că începând cu luna septembrie volumul vânzărilor să crească cu aproximativ 10%, iar ulterior acesta va fi majorat cu până la 20%.

Pentru 2020, Barrier Vacuum Bags estimează o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro.

scroll to top