Închide

Investitorul german Kuehne devine al doilea acționar majoritar al companiei aeriene Lufthansa

Avatar
Lufthansa

Sursă foto: Gulf Daily News

Timp de citire: < 1 minut

Antreprenorul german din sectorul de logistică Klaus-Michael Kuehne şi-a mărit pachetul de acţiuni la transportatorul aerian german Lufthansa la 10%, a anunţat luni Kuehne Holding, într-un comunicat, transmite Reuters.

În urmă cu aproximativ o lună, Kuehne, în vârstă de 84 de ani, îşi mărise participaţia la Lufthansa la 5%, devenind al doilea cel mai mare acţionar al companiei aeriene după guvernul german, potrivit datelor Refinitiv.

Kuehne Holding a achiziţionat un pachet de 10% din Deutsche Lufthansa de pe piaţă, printr-o filială germană deţinută în totalitate, a declarat holdingul deţinut de Klaus-Michael Kuehne.

Investiţia în Deutsche Lufthansa reprezintă o completare excelentă a portofoliului existent, în care know-how-ul logistic este grupat prin diverse holdinguri independente”, a spus Kuehne în comunicat.

Miliardarul german este, de asemenea, acţionarul de control al companiei elveţiene de logistică Kuehne & Nagel şi deţine un pachet de 30% în compania de transport containere Hapag-Lloyd.

Lufthansa a declarat săptămâna trecută că a semnat o facilitate de credit revolving de 2 miliarde de euro cu un sindicat de bănci internaţionale, pentru a-şi creşte lichiditatea.

scroll to top