Închide

Ion M. Ioniță: Este în interesul primarilor să se mobilizeze să acceseze fondurile PNRR

Avatar
Ion M Ionita 6 0

Foto: rfi.ro

Timp de citire: < 1 minut

“Este în interesul primarilor să se mobilizeze să acceseze fondurile europene puse la dispoziţia ţării noastre prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, crede jurnalistul Ion M. Ioniță, invitat într-o ediție specială a TVR.

Invitatul TVR a declarat că este banii din PNRR sunt numai buni pentru primarii care vor avea un avantaj în campaniile electorale viitoare, fiind mult mai credibili în fața alegătorilor prin rezultatele muncii lor.

“Dacă acești bani ajung în localități în mandatele actuale, primarii în funcție vor avea un atuu în campania electorală pentru a-și reasigura un nou mandat. Vor spune iată am făcut, cu acești bani, scoli, spitale, drumuri. Este în interesul lor să o facă și să acceseze cât mai mulți bani europeni”, a spus Ioniță.

Analistul a subliniat unicitatea momentului, primarii fiind pentru prima oară în postura de a avea suficienți bani la bugetele locale dacă se vor mobiliza și vor accesa sume din Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

“De fiecare dată ați văzut că primarii veneau la Guvern la Ministerul de Finanțe să ceară bani, pe la sfârșitul anului când termină banii și nu mai au bani de investiții. Cred că acum pentru prima dată situația s-ar schimba situația. Primarii ar avea suficienți bani să pună în aplicare ceea ce-și doresc pentru comunitățile lor”, a conchis Ion M. Ioniță.

scroll to top