Închide

iOS 18 | Apple introduce noi funcții AI care nu vor fi accesibile pentru modelele mai vechi

Avatar
apple logo on glass window

Fotografie de Laurenz Heymann pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Apple pregătește lansarea unei actualizări majore a sistemului de operare iOS în iunie. Noul iOS 18 va aduce patru noi funcții bazate pe inteligență artificială inclusiv modele lingvistice mari (LLMS) și o aplicație de inteligență artificială generativă numită iWork.

Cu toate că iOS 18 promite să aducă îmbunătățiri importante, utilizatorii modelelor mai vechi de iPhone, vor fi dezavantajați, deoarece noile funcții AI vor fi disponibile numai pentru iPhone-urile cu procesor A12 Bionic sau mai recent, transmite B1TV.

Ce modele de iPhone nu vor avea acces la noile funcții

Cei care folosesc iPhone 8 Plus sau modelele anterioare, precum și utilizatorii primei generații a seriei din linia SE (Special Edition), introdusă în 2016, nu vor avea acces la noul sistem de operare. Telefoanele din generațiile mai vechi au cipuri hardware învechite, cu procesoare mai lente și mai puțină memorie, astfel că nu vor putea susține funcțiile care vin cu noua actualizare. De asemenea, telefoanele care nu vor avea acces la iOS 18 vor putea pierde accesul la viitoarele actualizări ale sistemului de operare.

Modelele care se vor pute a bucura de noile caracteristici ale iOS 18 sunt iPhone-urile XR și XS, a doua și a treia generație a modelelor iPhone SE, precum și toate smartphone-urile din liniile de modele iPhone 11, 12, 13, 14 și 15, potrivit Știrile ProTv.

Ce caracteristici va avea noul iOS 18

Unele dintre cele mai așteptate actualizări ale sistemului de operare sunt funcțiile de design pentru ecranul de start. Potrivit site-ului MacRumors, acestea vor permite să fie adăugate spații goale, rânduri și coloane între aplicații.

În plus, Apple Maps va putea avea rute personalizate care să le permită utilizatorilor să selecteze traseele pe care doresc să le parcurgă.
scroll to top