Închide

iPhone 15 Pro ar putea fi primul iPhone fără butoane fizice de volum

Avatar
Silver iphone x with airpods

Fotografie de Jess Bailey Designs pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

iPhone 15 ar putea fi telefonul care face trecerea de la Lightning la USB-C, dar și cel care va introduce și alte concepte noi pe telefoanele Apple. Cel puțin pe gama de modele Pro, Apple plănuiește să renunțe complet la butoanele fizice, conform informațiilor publicate de analistul taiwanez Ming-Chi Kuo. Apple va implementa butoane fizice pe corpul iPhone 15 Pro, dar numai de formă, acestea fiind complet statice, așa cum am văzut anterior pe HTC U12+, informează Go4it.

Aceste butoane „solid state” ar fi următorul pas către un iPhone complet „sigilat”, fără puncte prin care să intre aer, apă sau praf. Compania va simula însă apăsarea de buton prin intermediul Taptic Engine, sistemul său de vibrații avansat. O strategie similară a fost adoptată și pentru butonul Home de pe iPhone 6S, 7 și 8, și este folosită în continuare pe iPhone SE.

Practic, butonul Home de pe aceste modele era unul complet static, însă apăsarea de buton era simulată prin vibrații. De asemenea, butonul putea „simți” presiunea cu care este apăsat, pentru a evita apăsările accidentale. Cam așa ar trebui să funcționeze și noile butoane, dar cu adiția a două noi motoare de vibrație Taptic Engine, pentru fiecare laterală. Unul va controla butoanele de volum sus și jos, iar celălalt va controla butonul Power.

Kuo se așteaptă ca după ce Apple va face această trecere la butoane „solide”, să vedem în zona de dispozitive premium și alte telefoane care abordează tehnologii similare.

După răspunsul negativ al utilizatorilor în cazul HTC U12+, producătorii au stat departe de astfel de butoane cu răspuns haptic. Între timp însă, sistemele de vibrații avansate au devenit standard pe telefoane premium, iar Apple are întotdeauna o viziune diferită asupra implementării tehnologiilor în dispozitivele sale. Probabil că dacă versiunea sa se dovedește a fi de succes, și alți producători vor încerca să „copieze”. Modelele iPhone 15 „standard” nu vor folosi aceste butoane, păstrând variantele clasice cu „click”.

scroll to top