Închide

Ipocrizia PSD: “Îndeamnă la boicot, dar plătesc dobânzi de miliarde băncilor austriece!”

Avatar
Citu Ciolacu

Foto: playtech.ro

Timp de citire: 2 minute

Fostul premier Florin Cîţu arată că Ministerul Finanţelor se împrumută la dobânzi astronomice, inclusiv de la bănci cu capital austriac. ”Marcel Ciolacu rămâne un mincinos. Adică un socialist. Îl îndeamnă pe români să facă boicot dar el plăteşte zeci de miliarde de lei dobânzi în conturile băncilor străine. Anul acesta le face cadou băncilor 30 de miliarde de lei. Cea mai mare sumă, din istorie, plătită de statul român pe dobânzi”, adaugă el.

Cîțu afirmă că proiectul privind reforma pensiilor speciale nu îmbunătăţeşte sistemul actual şi ”nu păcăleşte pe nimeni la Comisia Europeană”. ”PSD nu vrea să facă nicio reformă. Este clar. Şi asta înseamnă că deja a renunţat la cei 30 de miliarde de euro din PNRR”, susţine Cîţu.

”PSD renunţă la 30 miliarde de euro în timp ce face cadou băncilor 30 miliarde de lei. Am văzut proiectul de lege pentru «reforma» pensiilor speciale. Este orice acest proiect doar reformă nu este”, a susţinut Cîţu, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El consideră că proiectul prezentat nu îmbunătăţeşte sistemul actual, nu reprezintă niciun progres, ci e ”aceeaşi Mărie, cu altă pălărie” .

”Acest proiect nu păcăleşte pe nimeni la Comisia Europeană. PSD nu vrea să facă nicio reformă. Este clar. Şi asta înseamnă că deja a renunţat la cei 30 de miliarde de euro din PNRR. Vedem acest lucru şi în disperarea cu care împrumută bani MF-PSD la dobânzi astronomice. Inclusiv de la bănci cu capital austriac. Marcel Ciolacu rămâne un mincinos. Adică un socialist. ÎI îndeamnă pe români să facă boicot dar el plăteşte zeci de miliarde de lei dobânzi în conturile băncilor străine. Anul acesta le face cadou băncilor 30 de miliarde de lei. Cea mai mare sumă, din istorie, plătită de statul român pe dobânzi”, a adăugat Florin Cîţu.

El a încheiat cu o întrebare retorică: ”Aşa şi-au platit PSD-iştii vacanţa în Coreea de Sud?”.

scroll to top