Închide

Israelul a aprobat un ajutor de stat suplimentar pentru companiile aeriene afectate de COVID

Avatar
22 Smarttourism

Sursă foto: The Smart City Journal

Timp de citire: 2 minute

Cabinetul israelian a aprobat duminică un ajutor de stat suplimentar pentru a ajuta la salvarea companiilor aeriene care au suferit o altă lovitură odată cu răspândirea tulpinii Omicron, au declarat ministerele de finanțe și transport, potrivit Reuters.

Ajutorul total de stat nu ar depăși 85 de milioane de dolari pentru toți transportatorii israelieni și ar veni sub formă de obligațiuni pe trei ani care nu acumulează dobândă, reprezentând un adaos de 41 de milioane de dolari la un pachet similar adoptat în noiembrie, au declarat ministerele într-un comunicat.

Companiile aeriene israeliene – El Al Israel Airlines Arkia și Israir – au fost puternic afectate în timpul pandemiei, granițele țării fiind în mare parte închise pentru turiștii străini din martie 2020.

La începutul acestei luni, Israelul a început să permită intrarea străinilor vaccinați, sau celor care au trecut prin boala COVID-19, din țările considerate cu risc mediu și a pus capăt așa-numitei „liste roșii” de destinații pe care le considera interzise cetățenilor israelieni.

Având în vedere că varianta Omicron împinge ratele de infecție în cadrul populației generale din Israel la noi cote maxime, astfel de restricții privind călătoriile au fost considerate discutabile.

„Răspândirea Omicron în lume și în Israel a provocat o scădere semnificativă a activităților companiilor aeriene israeliene”,

se arată în comunicat.

„Ministerele de finanțe și transporturi au lucrat intens pentru a formula un plan suplimentar care să le permită companiilor respective să facă față crizei”.

El Al a cerut guvernului 100 de milioane de dolari în septembrie drept compensație pentru politicile sale stricte de călătorie. Compania aeriană a raportat pierderi timp de trei ani și a acumulat datorii pentru a-și reînnoi flota.

A concediat 1.900 de angajați – aproape o treime din personalul său – ca parte a unui plan de redresare mandatat de guvern ca să primească un pachet de ajutor de 210 milioane de dolari anul trecut, plus că și-a redus flota la 29 de la 45.

scroll to top