Închide

Italia amenință Ryanair cu suspendarea zborurilor pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

Avatar
departure, airbus, airline

Fotografie de JanClaus pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Agenția Națională pentru Aviația Civilă din Italia (ENAC) a amenințat miercuri compania irlandeză Ryanair cu suspendarea autorizației de zbor în țară din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, relatează AFP.

ENAC a acuzat compania aeriană irlandeză low-cost de „încălcări repetate ale reglementărilor de sănătate COVID-19 în vigoare și impuse de guvernul italian pentru a proteja sănătatea pasagerilor”.

Nu doar că obligația de a păstra distanța dintre pasageri nu este respectată, dar condițiile care permit o derogare de la distanță sunt de asemenea ignorate, afirmă ENAC.

Autoritatea subliniază că dacă va mai exista o nouă abatere de la regulile impuse, va fi nevoită să aplice prevederile codului aerian și să „impună suspendarea tuturor activităților de transport aerian pe aeroporturile naționale și să ceară companiei să asigure redirecționarea pasagerilor care au deja bilete”.

Italia a fost prima țară a Uniunii Europene care a fost grav afectată de pandemia de COVID-19, care a omorât oficial peste 35.000, dar în prezent rata sa de contagiune este mult sub nivelul observat în alte părți ale blocului UE.

scroll to top