Închide

Cafeaua cu ulei de măsline, ultima bizarerie lansată de Starbucks în patria cafelei, Italia

Avatar
20230221 20230221 Starbucks Oleato Espressopartanna 1024x683

Sursa foto: Starbucks.

Timp de citire: 2 minute

Americanii de la Starbucks vor să-i învețe pe italieni cum să prepare cafeaua, iar ultima găselniță nu va fi nicidecum pe placul puriștilor din peninsulă. Tocmai în Italia, cel mai mare operator de cafenele din lume a lansat o gamă de băuturi infuzate pe bază de cafea și ulei de măsline, în speranța că în acest fel vor reuși să își crească cota de piață într-o țară în care se chinuie încă să își câștige un loc confortabil pe piață.

Potrivit publicației Bloomberg, lanțul de cafenele va lansa, exclusiv în Italia – cel puțin în prima fază, noua sa linie de cafea Oleato, care cuprinde o băutură cu ulei de măsline și lapte de ovăz. Ulterior, Starbucks vrea să lanseze produsul și în SUA, Japonia, Orientul Mijlociu și în Marea Britanie, spre sfârșitul acestui an, potrivit unei postări pe blogul companiei.

Uleiul de măsline reprezintă un ingredient fundamental în dieta mediteraneană, fiind apreciat în întreaga lume grație beneficiilor pe care le are consumul său pentru sănătatea umană.

Starbucks și-a deschis prima cafenea din Italia în 2018 și s-a concentrat pe locațiile centrale din marile orașe ale țării, țintind, în mod special, turiștii. Chiar așa au și stat lucrurile: în timp ce cafenelele americanilor au atras mai ales privirile turiștilor, cei mai mulți localnici preferă să își savureze tradiționalul ristretto în micile cafenele operate de afaceri de familie, cu tradiții de zeci de ani și clientelă fidelă.

Deși intrarea pe piață a celor de la Starbucks nu pare să le fi schimbat italienilor părerea despre cum arată o cafea perfectă, fondatorul lanțului de cafenele, Howard Schultz, spunea că a înființat compania în urma propriilor sale călătorii în Italia, încântat de cultura cafelei din această țară. De asemenea, când a lansat cafenelele în Italia, Schulz a ținut să precizeze tocmai că Starbucks ”nu vine în Italia ca să-i învețe pe italieni să prepare cafeaua”.

”În 1983, am făcut prima mea călătorie în Italia și atunci am descoperit relația extraordinară pe care o au italienii cu cafeaua lor, mai ales cu espresso-ul. Am ajuns înapoi în Statele Unite cu o viziune clară și cu pasiunea de a aduce asta la Starbucks”, spune Schultz, care este prezent la Milano, la lansarea noii game Oleato.

El mai povestește că anul trecut, călătorind prin Sicilia, a descoperit ceva la fel de ”dinamic și interesant”.

După ce i s-a prezentat obiceiul mediteranean de a înghiți o lingură de ulei de măsline în fiecare zi, s-a hotărât să-l adopte și, ca parte a ritualului zilnic, uleiul de măsline s-a alăturat cafelei, în fiecare dimineață. Nu a trecut mult până i-a venit ideea să le încerce împreună. Ceea ce spune că a descoperit a fost ”o alchimie delicioasă și neașteptată” a cafelei Starbucks infuzată cu ulei de măsline.

”Am fost absolut uimit de aroma și de textura unică ce se crează când uleiul de măsline extravirgin Partanna a fost infuzat în cafeaua Starbucks. Atât în băuturile de cafea calde, cât și în cele reci, ceea ce s-a întâmplat a fost apariția unei arome neașteptate, catifelate, untoase, care a îmbunătățit cafeaua și i-a conferit un post-gust fermecător”, a mai spus el.

scroll to top