Închide

Îți place să mergi în city break-uri? Vezi care este cea mai ieftină destinație din Europa

Avatar
acropolis, parthenon, athens

Fotografie de Dias12 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Atena, capitala Greciei, a fost aleasă drept cea mai ieftină destinație pentru un city break pe continentul european, înaintea destinațiilor tradiționale din estul Europei, prietenoase cu bugetul, potrivit The Guardian.

Analiza unei duzini de costuri turistice tipice pentru vizitatorii din Marea Britanie din 20 de orașe populare, efectuată de către Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021.

Factura pentru cheltuieli, inclusiv două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, biletele pentru atracțiile principale și tarife de transport local, a ajuns la 207 lire sterline, comparativ cu 218 lire sterline în Lisabona, locul doi în clasament.

Ambele orașe au fost clasate înaintea destinațiilor estice, de obicei renumite pentru prețuri mici, cum ar fi Cracovia în Polonia (219 lire sterline), Riga în Letonia (220 lire sterline) și Budapesta în Ungaria (221 lire sterline).

Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când reseie că un oraș din vestul Europei este cel mai ieftin, în urma analizei efectuate de oficiul poștal.

Nick Boden, șeful Post Office Travel Money, care reprezintă un sfert din tranzacțiile valutare din Marea Britanie, a declarat: „Preferatele stabilite anterior precum Paris, Amsterdam și Veneția pot fi alegerile de top printre turiştii pe care i-am chestionat, dar sunt și locații scumpe de vizitat, iar oamenii care sunt pregătiți să facă schimb cu un oraș cu un cost al vieții mai mic pot cheltui mai mult. „Atena și Lisabona sunt la jumătate din preț și oferă o climă însorită de toamnă, precum și prețuri mici. Sfatul nostru pentru turişti este să-şi facă temele şi să verifice preţurile înainte de a rezerva.”

Prețurile mici remarcabile în Atena includ 38,96 GBP pentru o masă de seară pentru doi cu vin, 89 GBP pentru două nopți de cazare într-un hotel de trei stele și 7,79 GBP pentru un permis de transport public de 48 de ore.

Mai mult de doi din cinci dintre cei care plănuiesc călătorii în străinătate vor face un city-break, potrivit Post Office Travel Money, ceea ce îl face cel mai popular tip de vacanță în străinătate pentru al cincilea an consecutiv.

Locul în clasament pentru Lisabona vine în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut.

Boden a spus: „Britanicii trebuie să fie conștienți de faptul că prețurile în creștere în Lisabona sunt tipice pentru ceea ce am găsit în Europa, alimentată de creșteri mari ale tarifelor de cazare”.

Costurile de cazare au crescut în Europa la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile pre-pandemie, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie.

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena.

Acestea sunt Stockholm (£421), Paris (£423), Dublin (£436), Copenhaga (£456), Veneția (£457) și Amsterdam (£593).

O cercetare separată a Post Office Travel Money, publicată în iulie, a constatat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

scroll to top