Închide

Iulian Iancu, votat membru al Comitetului ANRE. USR se revoltă: E omul Gazprom!

Avatar
Iulian Iancu Psd

Foto: ziare.com

Timp de citire: 2 minute

Iulian Iancu a fost votat, miercuri, de plenul comun al Parlamentului ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu 224 de voturi “pentru” şi 86 de voturi “împotrivă”. Iulian Iancu a fost propunerea PSD pentru această poziţie, după demisia fratelui lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, din funcţie.

Au fost 4 candidaturi pentru postul de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE: Iulian Iancu (PSD), Scarlat Iriza (consilier al preşedintelui ANRE), Florian Munteanu (propus de USR) şi Victorel Florin Rădoi (director în ANRE).

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu solicita, pe 8 iunie, preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE, în condiţiile în care, în 2019, acelaşi Iulian Iancu a fost respins de preşedintele Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”

„Este omul acuzat de un coleg de partid că este „cumpărat de Gazprom”, aşa cum reiese din cablogramele Departementului de stat al SUA. Este omul care a fost respins de Klaus Iohannis pentru a fi membru în Guvern. Ce ştia Klaus Iohannis atunci? Dacă a fost cerut, îi solicit domnului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu”, spunea Ionuţ Moşteanu, citat de news.ro.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD afirma, după ce Iulian Iancu a primit avizul comisiilor pentru postul din cadrul Comitetului de reglementare din cadrul ANRE, la propunerea PSD, că nu are ştiinţă că domnul Iulian Iancu a lucrat sau lucrează pentru un stat străin, ci dimpotrivă, ce ştie cu certitudine de sută la sută, este că Iulian Iancu este un specialist pe zona de energie.

scroll to top