Închide

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, avertizează că vor veni vremuri mai grele în economia SUA

Avatar
Amazon Pickup & Returns on South St. in Philadelphia

Fotografie de Bryan Angelo pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a exprimat cel mai recent avertisment, între liderii corporativi, despre starea economiei americane, avertizând că probabil vor veni vremuri mai grele, relatează CNBC.

Într-un tweet postat marţi seara, fostul preşedinte şi CEO al gigantului de retail online a făcut comentarii asemănătoare cu cele ale directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon.

”Da, probabilităţile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele”, a spus Bezos într-un comentariu ataşat unui clip din interviul acordat de Solomon în cadrul emisiunii ”Squawk Box”.

Solomon, şeful gigantului financiar Goldman Sachs de pe Wall Street, a spus că este timpul ca atât liderii corporativi, cât şi investitorii să înţeleagă riscurile care se formează şi să se pregătească în consecinţă.

Solomon a vorbit după ce banca pe care o conduce a publicat rezultate trimestriale care depăşesc estimările de pe Wall Street. Cu toate acestea, el a spus că s-ar putea profila o recesiune, deoarece economia americană se confruntă cu o inflaţie persistentă ridicată şi cu o Rezervă Federală care încearcă să scadă preţurile printr-o serie de creşteri agresive ale ratei dobânzii.

”Cred că trebuie să vă aşteptaţi la o volatilitate mai mare la orizont. Acum, asta nu înseamnă sigur că avem un scenariu economic cu adevărat dificil. Dar în ceea ce priveşte distribuţia rezultatelor, există şanse mari să avem o recesiune în Statele Unite.”, a spus Solomon.

Oficialii Fed au avertizat, de asemenea, că este posibilă o recesiune ca urmare a înăspririi politicii monetare, deşi speră că aceasta va fi evitată.

Rezerva Federală a estimat că produsul intern brut va creşte cu doar 0,2% în 2022 şi că îşi va reveni în 2023, dar cu un avans de doar 1,2%.

PIB-ul SUA s-a contractat atât în ​​primul cât şi în al doilea trimestru din acest an, întrunind o definiţie comună a recesiunii.

În ultima vreme au existat semnale mixte din partea liderilor corporativi. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a avertizat cu privire la problemele viitoare, spunând recent că situaţia este ”foarte, foarte gravă” şi că SUA ar putea intra în recesiune în următoarele şase luni.

Cu toate acestea, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a declarat luni, pentru CNBC, că datele referitoare la cardurile de credit şi informaţiile conexe arată că cheltuielile consumatorilor au continuat.

”În mediul actual, consumatorul este într-o situaţie destul de bună şi puternică”, a spus el la emisiunea ”Closing Bell”.

Moynihan a recunoscut că eforturile Fed ar putea încetini economia, dar a remarcat că ”consumatorul rămâne acolo”.

scroll to top