Închide

Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, primele care vor folosi aproape 100% zăpadă artificială

Avatar
Gettyimages 1368580907.0

Sursă foto: Getty Images via Vox

Timp de citire: < 1 minut

Jocurile de iarnă de la Beijing de anul acesta sunt primele care vor folosi aproape 100% zăpadă artificială. Metoda fabricării zăpezii este considerată una periculoasă și consumă numeroase resurse, potrivit Realitatea.net. Totuși, organizatorii nu au de ales, din cauza încălzirii globale. 

Schimbarea climei a forțat China să organizeze Jocurile de iarnă doar pe zăpadă artificială. În unele zone, zăpada naturală este din ce în ce mai rară.

„Zăpada naturală este foarte pufoasă, iar densitatea ei este mică. Zăpada artificială, făcută de mașini, este mult mai tare și are particule mai mari”,

a precizat un organizator.

Zăpada artificială necesită, însă, costuri mari. Este nevoie de cantități uriașe de energie și apă pentru producerea acesteia. Potrivit cercetătorilor, cele două orașe care vor găzdui Jocurile Olimpice ar putea folosi aproximativ 49 de milioane de galoane de apă tratată chimic.

Nu doar resursele consumate reprezintă o problemă. Sportivii de elită susțin că sporturile în sine au devenit tot mai dificile și mai puțin sigure din cauza zăpezii făcute de om.

„Aș fi preferat o locație cu zăpadă naturală. Cred că este în regulă să vorbim despre asta, astfel încât pe viitor să fie luat în considerare și impactul asupra mediului înconjurător”,

a mai explicat organizatorul.

Oamenii de știință au avertizat că provocările legate de încălzirea globală vor schimba industria sporturilor de iarnă, pentru că zăpada naturală va fi din ce în ce mai puțină.

scroll to top