Închide

JPMorgan dezvoltă un serviciu de AI asemănătoare ChatGPT, care oferă consultanță pentru investiții

Avatar
JP Morgan in London

Fotografie de IKECHUKWU JULIUS UGWU pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

JPMorgan Chase dezvoltă un serviciu software de tip ChatGPT care se bazează pe o formă disruptivă de inteligență artificială pentru a selecta investiții pentru clienți, transmire CNBC.

Compania a depus luna aceasta o cerere pentru a înregistra un produs numit IndexGPT, potrivit unui document depus de banca cu sediul la New York.

IndexGPT se va folosi de un “software de cloud computing care utilizează inteligența artificială” pentru “analiza și selectarea titlurilor de valoare adaptate la nevoile clienților”, potrivit depozitului.

Succesul viral al tehnologiei ChatGPT a OpenAI de anul trecut a forțat industrii întregi să se confrunte cu sosirea inteligenței artificiale. ChatGPT, care utilizează modele lingvistice masive pentru a crea răspunsuri cu iz uman la întrebări, a declanșat o cursă a înarmării între giganții din domeniul tehnologiei și producătorii de cipuri pentru ceea ce este considerat următoarea inovație fundamentală.

Tehnologia are o serie de posibile utilizări în domeniul financiar. Băncile, inclusiv Goldman Sachs și Morgan Stanley au început deja să o testeze pentru uz intern. Aceasta include modalități de a ajuta inginerii Goldman să creeze coduri sau să răspundă la întrebările consilierilor financiari Morgan Stanley. Dar JPMorgan ar putea fi primul titular financiar care intenționează să lanseze un produs asemănător cu GPT direct către clienții săi, potrivit avocatului Josh Gerben, avocat specializat în mărci comerciale, cu sediul în Washington D.C.

“Acesta este un indiciu real că ar putea avea un produs potențial de lansat în viitorul apropiat”, a declarat Gerben.

“Companiile precum JPMorgan nu depun mărcile comerciale doar de dragul de a se distra”, a spus el. Depunerea include “o declarație sub jurământ din partea unui oficial al companiei care spune, în esență, “Da, plănuim să folosim această marcă””.

Potrivit avocatului, JPMorgan trebuie să lanseze IndexGPT în termen de aproximativ trei ani de la aprobare pentru a asigura marca comercială. De obicei, mărcile comerciale durează aproape un an pentru a fi aprobate, datorită întârzierilor de la Biroul pentru Brevete și Mărci din SUA, a spus el.

Cererile sunt de obicei redactate în mod vag pentru a oferi companiilor o protecție cât mai largă, a spus Gerben.

Dar dosarul depus de JPMorgan specifică faptul că IndexGPT folosește aceeași aromă de I.A. popularizată de ChatGPT; banca intenționează să folosească I.A. alimentată de “modele Generative Pre-trained Transformer (GPT)”.

“Este un program A.I. pentru a selecta titluri financiare”, a declarat Gerben. “Asta îmi sună ca și cum ar încerca să-mi scoată din afaceri consilierul financiar”.

JPMorgan a refuzat să comenteze pentru acest articol.

scroll to top