Închide

Apelurile la serviciul de urgenţă 112 vor putea fi localizate mult mai precis

Avatar
112 Facebook 0

sursă foto: rfi.ro

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul a adoptat, în şedinţa din această dimineaţă, o ordonanţă de urgenţă cu măsuri care vor asigura creşterea preciziei localizării apelurilor la serviciul de urgenţă 112.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din această dimineaţă, o ordonanţă de urgenţă cu măsuri care vor asigura creşterea preciziei localizării apelurilor la serviciul de urgenţă 112, indiferent dacă telefonul de pe care a fost făcut apelul este de ultimă generaţie sau foloseşte tehnologii mai vechi.

Potrivit RRA, ariile de determinare a poziţiei vor fi restrânse de până la 25 de ori cu acest nou tip de localizare, cu acurateţe crescută. Iar la nivelul serviciului de urgenţă 112 vor fi realizate modificări în arhitectura de sistem pentru a permite primirea, procesarea şi punerea la dispoziţia operatorilor şi dispecerilor a acestor informaţii mai precise de localizare.

Proiectul face parte dintr-un demers mai amplu de îmbunătăţire a localizării pe 112. În Parlament a fost depus un amendament la Codul Urbanismului, prin care toate blocurile nou construite să fie cartografiate 3D, pentru a facilita accesul agenţiilor de intervenţie de urgenţă la locul precis identificat.

scroll to top