Închide

Kelemen Hunor: Și moral, și legal suntem obligați să creștem pensiile cu rata inflației

Avatar
1280px Hunor Kelemen Epp Political Assembly In March 2019

foto: ro.wikipedia.org

Timp de citire: 2 minute

Pensiile trebuie să crească pentru a acoperi rata inflației, iar acest lucru va fi discutat în cadrul dezbaterilor pe legea bugetului pentru anul viitor, a spus președintele UDMR Kelemen Hunor la Digi24.ro. Despre propunerile de majorare a pensiilor venite dinspre PSD și PNL, vicepremierul spune că nu este vorba despre „un concurs de frumusețe” și „cine oferă mai mult” și că politicienii nu trebuie să promită minuni.

„Ce se întâmplă cu pensiile? Asta e întrebarea cea mai semnificativă în această perioadă și cea mai grea. Aici, legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Acest lucru îl vom discuta în octombrie-noiembrie, cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Dar acest lucru trebuie să-l facem, aici nu avem nimic de adăugat și nimic de comentat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face, să fiți siguri”, a spus Kelemen Hunor.

„În Coaliție am spus că vom respecta legea. Și moral, și legal suntem obligați să facem acest pas”, a subliniat el.

Întrebat despre propunerile venite din PSD și PNL privind majorarea pensiilor cu mai mult decât rata inflației, Helemen Hunor a răspuns:

„Acest lucru îl vom vedea. Dacă va fi posibil, de ce nu? Dar să vedem întâi cifrele. Nu suntem într-un concurs de frumusețe, cine oferă mai mult”.

„Eu m-am abținut să intervin în această dispută. Eu spun că obligația noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflației, din 1 ianuarie, și să găsim resurse, cât e posibil în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem”, a adăugat el.

scroll to top