Închide

Kimi se întoarce! “Iceman” este gata să impresioneze din nou în sporturile cu motor

Avatar
Kimi Raikkonen Joins Trackhous 1

Foto: autosport.com, Kimi Raikkonen Instagram

Timp de citire: 3 minute

Veste grozavă pentru iubitorii sporturilor cu motor! Unul dintre cei mai iubiți piloți de Formula 1,  Kimi Räikkönen, revine în cursele de motorsport cu PROJECT91 și își va face debutul în NASCAR Cup. Revenirea va fi una rapidă, având loc deja chiar în vara aceasta.

De când s-a retras din Formula 1 anul trecut, Räikkönen a păstrat tăcerea. Acum însă, în stilul său caracteristic, a dat câteva indicii despre ceea ce i-ar putea rezerva viitorul în sporturile cu motor. Pilotul finlandez a confirmat acum că va conduce Chevrolet Camaro nr.91 în cursa rutieră de la Watkins Glen, programată pe 21 august.

Räikkönen a explicat că inițial nu a privit nicio cursă „într-un mod foarte serios” după ce a părăsit Formula 1, pentru ca între timp discuțiile să avanseze cu Trackside Racing și să ducă la intrarea lui la Watkins Glen.

„Am avut mai multe discuții despre asta, cum ar funcționa, unde va fi cursa și tot felul de alte lucruri. Sunt o mulțime de lucruri care s-au legat și totul a avut sens pentru mine. Este vorba despre o singură cursă, așa că a avut sens pentru noi toți ca familie. Mi-a plăcut întotdeauna când am avut câteva curse [în Statele Unite]. Sperăm că avem o cursă bună și distracție pe măsură. Evident, este o mașină nouă și nu am fost niciodată pe pistă. Dar sunt sigur că ne vom descurca.”, a spus Kimi Räikkönen, citat de autosport.com.

Vorbind la întoarcerea sa în sportul cu motor, finlandezul a declarat:

„Nu căutam să concurez din nou, dar Justin Marks (fondatorul și proprietarul PROJECT91) a venit acasă la mine din Elveția și m-a convins cât de serios era să pună la punct un model de top”.

Prin aducerea lui Kimi la echipă, alături de Chastain și Suarez, Trackhouse va avea trei piloți din trei țări diferite pentru cursa de la Watkins Glen.

„Sunt un mare fan al lui Kimi de mult timp, i-am urmărit cariera de când a început în Formula 1 cu Sauber”, a spus proprietarul Trackhouse, Justin Marks, citat de wtf1.com.

Despre planuri de viitor, campionul mondial de Formula refuză să vorbească:

„Ce vine după aceea? Nu știu, nimeni nu știe. Vom încerca să facem o cursă bună acolo și să ne bucurăm de eam să vedem ce ne aduce viitorul. Nu am alte planuri. Asta am acum și vom vedea.”, a concluzionat Kimi Räikkönen, pentru autosport.com.

Kimi nu poate sta departe de motoare

La finele lui ianuarie, AFACERI.news anunța AICI revenirea lui Kimi în sporturile cu motor. La nici două luni de la ieșirea din F1, el și-a găsit deja  o ocupație, iar acesta nu este doar un hobby pentru el, ci un job de-a binelea.

Campionul mondial din 2007 a fost anunțat ca  Team Principal al echipei Kawasaki Racing Team în MXGP, o clasă a Campionatului Mondial de Motocross.

Cu un record de 349 de starturi în curse, pasiunea finlandezului pentru motocross a depășit cu mult un hobby. Kimi și-a fondat anterior propria echipă de curse Ice One și a putut fi văzut pe rețelele de socializare cum se antrenează pentru weekendurile de F1 pe două roți.

„Nu este un secret că, pentru mine, una dintre marile mele pasiuni în viață de mulți ani a fost motocrossul, iar această echipă nu este ceea ce ai putea numi un hobby; este ceva foarte serios, foarte concentrat și aspirăm să fim cât mai buni cu putință. Acum m-am retras din curse, voi putea petrece mai mult timp pe acest proiect, nu pe problemele zilnice, ci mai mult din punct de vedere strategic, folosind experiența mea despre modul în care lucrează echipele și cum se creează succesul pe scena mondială.”,

declarase în ianuarie hâtrul finlandez de 42 de ani, citat de F1.com.

Acum însă, finlandezul este gata să impresioneze publicul american și nu numai în celebra NASCAR Cup.

scroll to top