Închide

Kimi Räikkönen critică lumea Formulei 1, dar primește o ofertă de job de nerefuzat

Avatar
Kimi Motocros

Foto: ilta-sanomat.fi

Timp de citire: 2 minute

Vremurile sale în Formula 1 au apus sezonul trecut, dar nu vă faceți griji pentru Iceman. Kimi-Matias Räikkönen se întoarce deja pe circuitul de curse. El și-a găsit deja  o ocupație, iar acesta nu este doar un hobby pentru el, ci un job de-a binelea.

Campionul mondial din 2007 a fost anunțat ca  Team Principal al echipei Kawasaki Racing Team în MXGP, o clasă a Campionatului Mondial de Motocross.

Cu un record de 349 de starturi în curse, pasiunea finlandezului pentru motocross a depășit cu mult un hobby. Kimi și-a fondat anterior propria echipă de curse Ice One și a putut fi văzut pe rețelele de socializare cum se antrenează pentru weekendurile de F1 pe două roți.

„Nu este un secret că, pentru mine, una dintre marile mele pasiuni în viață de mulți ani a fost motocrossul, iar această echipă nu este ceea ce ai putea numi un hobby; este ceva foarte serios, foarte concentrat și aspirăm să fim cât mai buni cu putință. Acum m-am retras din curse, voi putea petrece mai mult timp pe acest proiect, nu pe problemele zilnice, ci mai mult din punct de vedere strategic, folosind experiența mea despre modul în care lucrează echipele și cum se creează succesul pe scena mondială.”, a spus hâtrul finlandez de 42 de ani, citat de F1.com.

El va conduce echipa alături de fostul călăreț finlandez Antti Pyrhonen. 

Kimi, un critic al lumii Formulei 1 după retragere

Fostul pilot finlandez, campion mondial în 2007, își manifestă disprețul față de anumite aspecte ale campionatului la nivel înalt:

„Ar fi mulți politicieni în F1 care s-ar descurca bine în politică reală”

Finlandezul născut în 1979 a preferat să-și încheie cariera în campionatul F1 la controversatul Mare Premiu de la Abu Dhabi din decembrie 2021, care a decis și campionul mondial al sezonului. Acesta a evoluat 19 sezoane în Formula 1.

Minciuni și elemente aparent fără legătură cu F1: aceasta este acuzația lui Raikkonen. Finlandezul atacă:

„Sunt o mulțime de lucruri care nu au sens, cel puțin pentru mine, în Formula 1. Știm asta, dar nimeni nu spune nimic. Sunt multe minciuni la mijloc, e mai frumos să stai departe de această lume”, spune campionul din 2007.

Apoi Kimi intră în detalii:

„Banii au schimbat lucrurile în acest mediu, ca în orice sport. Cu cât mai mulți bani, cu atât mai multă politică. Se întâmplă peste tot, în fiecare țară. Sunt jocuri jucate de străini. Eu cred că oamenii vor să aibă putere. Ar fi mulți în F1 care s-ar descurca la fel de bine în politica reală.”, explică dezamăgit Kimi, recunoscut drept un nonconformist.

Declarațiile lui Kimi Räikkönen ridică vălul de pe o lume a F1 foarte diferită de cea imaginată de fani. Dar este aceasta cu adevărat o situație nouă? Fostul pilot McLaren și Ferrari a explicat:

„Așa este de mulți ani. Poate că oamenii realizează asta mult mai mult abia acum. Nu m-am implicat în aspectul politic. Știu că se întâmplă multe, dar eram străin de asta. Nu cred că este foarte sănătos ca o persoană să se lase dusă de asta.”, concluzionează Kimi, citat de Sky Sports.

scroll to top