Închide

Kraft Heinz prezintă un distribuitor de sosuri personalizabil cu peste 200 de combinații de condimente

Avatar
Heinz Remix Rendering

Foto: kraftheinzcompany.com

Timp de citire: 3 minute

Kraft Heinz vrea să ofere clienților un număr de trei ori mai mare de opțiuni de condimente prin intermediul unui nou distribuitor de sosuri personalizabil, creat pentru clienții din domeniul serviciilor alimentare, potrivit CNBC.

Aparatul, numit Heinz Remix, este cel mai recent exemplu de cum Kraft Heinz se orientează către segmentul său de produse în afara casei pentru a-și crește vânzările. Compania a extins distribuția în aeroporturi, a lansat o versiune de lux a maionezei sale pentru bucătari și a reformulat produsele sale Lunchables pentru a putea fi servite în școli. În primul trimestru, divizia nord-americană de servicii alimentare a Kraft Heinz a raportat o creștere a vânzărilor de peste 25%.

Compania va dezvălui Remix la National Restaurant Association Show, care începe sâmbătă la Chicago. Plănuiește să testeze distribuitorul în restaurante până la sfârșitul acestui an.

“Ne este foarte, foarte clar că serviciile de alimentație publică și cele din afara casei ne oferă o oportunitate de a testa, de a învăța, de a înțelege și de a crea tendințe mult mai devreme decât am făcut-o în trecut”, a declarat Peter Hall, șeful diviziei de servicii alimentare din America de Nord a Kraft Heinz.

Hall a declarat că firma încă lucrează la modelul de afaceri specific pentru Heinz Remix. De asemenea, se analizează modul în care distribuitorul ar putea fi folosit pentru comenzi drive-thru, a spus el. Dar aparatul necesită mai mult timp și efort decât aruncarea unui pumn de pliculețe de ketchup într-o pungă de mâncare la pachet, ceea ce va reprezenta probabil o provocare pentru benzile drive-thru axate pe viteză.

Pentru a face un sos personalizat, consumatorii vor folosi ecranul tactil pentru a selecta o bază de ketchup, ranch, 57 Sauce sau sos BBQ; vor adăuga “potențiatori” care includ jalapeno, smoky chipotle, buffalo și mango; și vor seta unul dintre cele trei niveluri de intensitate.

Compania a creat Heinz Remix în doar șase luni, cu ajutorul celor de la Microsoft, al inginerilor de dispozitive și al dezvoltatorilor de internet of-things.

Proprietarul Oscar Mayer se află în mijlocul unei redresări, după ce accentul pus de fosta sa conducere pe reducerea costurilor a dus la erodarea vânzărilor în America de Nord. Problemele sale au culminat în 2019, când a dezvăluit deprecieri în valoare de 16,6 miliarde de dolari pentru mărci emblematice, precum Cool Whip și Kraft, și o investigație a SEC privind contabilitatea sa.

În ultimul său trimestru, Kraft Heinz a raportat o creștere a vânzărilor în America de Nord cu 6,2%, deoarece prețurile mai mari au compensat cererea în scădere din partea cumpărătorilor obosiți de inflație. Acțiunile Kraft Heinz au scăzut cu 3% în acest an, ceea ce îi conferă o valoare de piață de 48,5 miliarde de dolari. Acțiunile din S&P 500 au crescut cu 7% în aceeași perioadă.

Testarea gustului noilor produse

Deși Heinz Remix este nou, designul său pare familiar, datorită asemănării cu Coca-Cola Freestyle, care a fost lansat în urmă cu aproape 15 ani.

În prezent, distribuitoarele de băuturi cu ecran tactil ale Coca-Cola pot fi găsite în peste 50.000 de locații, inclusiv în  restaurantele McDonald’s, cinematografele AMC și magazinele Target. Comenzile personalizate preferate ale clienților de la aparatele Freestyle au inspirat gigantul de băuturi să introducă noi băuturi îmbuteliate, cum ar fi Sprite Cherry și Coca-Cola cu cireșe și vanilie.

“Au demonstrat puterea de iterație și de inovare pe măsură ce au primit feedback”, a spus Kleinerman despre Coca-Cola.

Dar el a adăugat că consumatorii și operatorii de servicii alimentare au fost principala sursă de inspirație pentru Heinz Remix.

“Cred că este destul de ușor să faci o paralelă, dar aceasta a fost o oportunitate născută prin perspectivele originale care au venit și prin dorința noastră de a schimba cu adevărat și de a construi pe baza experienței pe care consumatorii o au astăzi”, a declarat Kleinerman pentru CNBC.

Potrivit lui Kleinerman, clienții au cerut de la Kraft Heinz condimente mai picante sau care să îmbine dulce și sărat, în timp ce operatorii de restaurante au spus companiei că își doresc mai multă varietate.

La fel ca și Coca-Cola, Kraft Heinz intenționează, de asemenea, să folosească datele de la distribuitorul de sosuri pentru a decide ce produse noi să lanseze în magazinele alimentare. Speranța este că Heinz Remix va conduce la noi produse pe care clienții le doresc cu adevărat, mai degrabă decât cele pe care spun că le doresc – dar nu le cumpără niciodată.

În ultimii ani, Heinz a lansat deja o serie de condimente inspirate din combinarea celor mai populare sosuri ale sale, inclusiv “mayochup”, “kranch” și “buffaranch”.

scroll to top