Închide

L. Orban: Legea privind dublarea alocaţiilor va fi atacată de PNL la Curtea Constituțională

Avatar
boy, girl, hand in hand

Fotografie de OpenClipart-Vectors pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocaţiilor, proiectul de lege al PSD care prevede ca Executivul să majoreze alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

“Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului, citat de Hotnews.

Liderul liberal susține că Guvernul dorește să crească alocațiile dar că acest lucru va fi posibil doar progresiv.

”În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea stabili cu cât cresc alocațiile. Ne dorim creșterea. Vom stabili un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”, a mai spus Orban.

scroll to top