Închide

Le-au luat boii de la bicicletă: Kamala Harris și Zuckerberg nu-și mai pot face concediul în Siberia

Avatar
Novosibirsk city, big city and bird

Peisaj din Novosibirsk, interzis celor de pe lista de sancțiuni ale Moscovei. Fotografie de Mikhail Pavstyuk pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul rus de Externe a adăugat 29 de noi cetăţeni americani pe lista celor care au interdicţie să intre în Rusia, inclusiv pe vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, şi pe directorul executiv al gigantului tehnologic Meta, Mark Zuckerberg, relatează BBC, citat de News.ro.

Cei adăugaţi pe listă sunt ”lideri de top, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, academicieni şi jurnalişti care modelează agenda rusofobă, precum şi soţii şi soţiile unui număr de oficiali de rang înalt”,  se arată într-un comunicat publicat joi pe pagina oficială a ministerului.

Tuturor persoanelor vizate li s-a interzis pe termen nelimitat intrarea în Federaţia Rusă ”ca răspuns la sancţiunile anti-ruse care continuă să se extindă”.

Decizia a venit la scurt timp după ce preşedintele american Joe Biden a anunţat noi sancţiuni împotriva cetăţenilor ruşi şi un pachet în valoare de 800 de milioane de dolari în sprijin militar pentru Ucraina.

scroll to top